Za 11 godina Partizan prodao 61 igrača, od toga devetoricu u Italiju, čak petorica ponela dres Fiorentine!

Izvor : Sportski žurnal

Tragom vesti da su za Evertona Luiza, defanzivnog vezistu crno-belih, u aktuelnom zimskom prelaznom roku najzainteresovaniji SPAL i Đenova, „zavirili” smo u arhivu Partizanovih transfera od 2006. i osamostaljenja Srbije i došli do podatka: naš prvak je najviše prodavao upravo u Italiju!

Otud, hoće li Brazilac da nastavi tradiciju i produži „put ka zvezdama” na Čizmi, poput Nikole MilenkovićaDušana Vlahovića (odlazi kad postane punoletan: 28. januara), Saše LukićaNikole NinkovićaMatije NastasićaAdema LJajićaStevana JovetićaNikole GulanaIvana Radovanovića?

Uz zanimljivost: čak šestorica navedenih premijerno su obukli ljubičasti dres Fiorentine!

Kad se sve to pretvori u zelene novčanice, Partizan je od transfera u Italiju, od 2007. do sada, prihodovao čak 30.450.000 evra! Malo li je?!

Crno-beli imaju odličnu konekciju i sa Rusijom, Španijom, Turskom, Poljskom i Grčkom, ali velika količina novca koja se slila u Humsku vodi poreklo iz Engleske.

Na Ostrvu su za basnoslovno obeštećenje karijere nastavili Stefan SavićRadosav Petrović i Zoran Tošić, prihodovavši klubu na čijem je čelu tada stajao transfer-majstor Dragan Đurić čak 22,3 miliona evra!

Interesantno: od 61 naplaćenog obeštećenja dva su od klubova iz Srbije (ujedno i najmanji): Žarko Lazetić je obukao dres Vojvodine, Nebojša Marinković Čukaričkog.

Upada u oči i da su dvojica fudbalera dva puta prodati: Miroslav Radović (oba puta Legiji!) i Marko Lomić (Koblencu i moskovskom Dinamu).

Zaključak: na relaciji Partizan – Italija postoji neka tajna veza, čak i kad to, na primer Evertona Luiza, čak i nije Fali Ramadani!