Will Cherry od 200 K

KK Partizan

U KK Partizan ovih dana izuzetno radna atmosfera. Brojni menadžeri nude igrače, ali je trener Džikić veoma izbirljiv. Jasno je da se traže igrači  na pozicijama 1, 3/2 i 5, ali Džikić ima stroge kriterijume.

Što se tiče pozicije plejmejkera, po ukusu Partizanovog trenera je bivši igrač Žalgirisa i berlinske Albe – Will Cherry. Međutim, ovaj “mali, crni egoista” drži do sebe prilično i neće da igra za manje od 200 K. Pregovori traju.

Untitled-1

Na poziciji krila je veliki broj igrača u opticaju. Po ukusu Partizanovog trenera je Terrico White, međutim on ima unosniju ponudu iz Koreje. Partizan bi ovog igrača platio oko 160 hiljada dolara. Nuđeni su mnogi drugi igrači, poput Ricky Ledo-a ili Josh Adams-a, ali Džikić ima kristalno jasnu sliku kakvu igru želi, pa mu se oni ne uklapaju u koncepciju.

Na poziciji centra je malo drugačija situacija. Tu je izbor igrača mnogo uži, i svaki od njih ima neki nedostatak u odnosu na Džikićeve želje. Kvalitetni centri su prava retkost. Verovatno će biti izabran igrač koji ispunjava većinu traženih kriterijuma, osim što mu nedostaje nekoliko centimetara visine. Dakle, undersize petica.

Kako god bilo, u javnosti se stvara potpuno pogrešna slika da nema dešavanja u klubu. Ima ih jako puno, ali se imena potencijalnih pojačanja drže daleko od očiju javnosti, iz razumljivih razloga.