Vuletić: Nisam u sukobu interesa

Profesor Vladimir Vuletić za mnoge je takođe u sukobu interesa članstvom u Skupštini Partizana i čelnom funkcijom u Nadzornom odboru

1vuletic

– Došlo je do zabune. Po starom Zakonu o sportu takvog ograničenja nije bilo. Naš Statut to takođe ne zabranjuje. Novi Zakon o sportu donesen je 16. februara 2016. i ostavio je rok od godinu dana da se Statuti klubova i sportskih organizacija usaglase s njim. Svakako da ću do 16. februara 2017. upodobiti svoj pravni status u klubu. Podneću ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora na sednici Skupštine ukoliko se održi, ionako sam predložen za potpredsednika – objasnio je Vladimir Vuletić.

Postavlja se pitanje i šta će se desiti ukoliko treća ovogodišnja sednica Skupštine crno-belih ne bude imala kvorum.

– Mandat članovima ističe 2019. godine, tako da najviši organ kluba ne može da bude raspušten. Tehnički gledano, JSD Partizan mogao bi na novoj sednici Upravnog odbora da donese odluku o produženju privremenih mera. Bilo bi loše da ponovo dođe do toga, jer ponoviću da je svaka uprava bolja od v.d. stanja. Šta sprečava Nenada Bjekovića da dođe na sednicu ukoliko ima većinu – zapitao se profesor Vladimir Vuletić.