Vujošević: “Pešić je težak čovek, cepidlači oko sitnica”

Legenda Partizana je komentarisao stanje reprezentacije

Duško Vujošević

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević je tokom gostovanja za Sport Klub pričao o stanju u reprezentaciji i odnosu igrača i trenera, pa je istakao kakav je Pešić.

– Mi smo u krizi što se tiče puta i odnosa. Prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre su na prvi trening došla tri igrača. To govori o neozbiljnosti. Pešić je težak čovek, iako smo prijatelji, ali cepidlači oko nekih stvari. Igrači ne dolaze ovde na provode i opijanje, nego da se spreme. Mora taj minimum dana da se iskoristi svaki sekund, a ne da se žale. Ne treba niko da čašćava svojim prisustvom. I igrači utiču na atmosferu. Pešić je došao u situaciju razmaženosti naših igrača zbog ogromnih para. Samim tim su postali poslovni ljudi sa drugim razmišljanjima – istakao je Duško.

Potom se osvrnuo na igru njegovih bivših igrača Marinkovića i Milutinova, ali osvrnuo se i na igre Nikole Jovića.

– Vanja Marinković nikako da postigne stabilnost kad je u pitanju šut. Ima odličan šut, ali nije konstantan. Mora da podigne kriterijum selekcije šuta, da bude još mirniji. Milutinov odličan u napadu, nije potpuno fizički spreman, moj je utisak. Može u jedan na jedan da dođe do rezonske situacije pivotima, posebno je napredovao u povratnim pasovima. To su šutevi sa najvišim procentom uspešnosti, statistički dokazano. Bojim se prevelike minutaže da se ne bi povredio. Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao – dodao je Vujošević.

Duško je trenirao Partizan u više navrata, a Grobari ga pamte kao jednog od najuspešnijih trenera Partizana svih vremena.

(Telegraf.rs)