Vujošević: Odnos sa Željkom je stabilan i prijateljski! Preporučena knjiga za Pantera je…

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević poznat je, između ostalog, po tome što insistira da njegovi igrači moraju da čitaju knjige.

Stručnjak koji je trenutno bez angažmana otkrio je šta bi, da je danas trener crno-belih, preporučio kapitenu Kevinu Panteru za “lektiru”.

Nešto o autogenom treningu, autora Hanesa Lindemana – rekao je Vujošević u razgovoru za novosadski Dnevnik.

 

On je pričao i o tome kakav odnos ima sa Željkom Obradovićem, koji se pre tri godine vratio u Humsku, a pre nekoliko dana potpisao je novi dvogodišnji ugovor

Imamo ritam viđanja koji nije previše frekventan, pre svega zbog njegovih obaveza, koje su veoma naporne. Ali, bez obzira na to koliko se puta vidimo ili čujemo, taj odnos ima svoju stabilnost i može da se definiše kao prijateljski, a bio sam mu i trener. Ceo život smo proveli u određenim kontaktima. Kad smo se poslednji put čuli ili videli, ta stvar nije za javnost – pomalo je tajnovit bio Vujošević.

Crno-beli su sinoć poveli 1:0 protiv Budućnosti u polufinalnoj seriji ABA lige, a od početka sezone očekuje se da se za trofej bore dva najskuplja tima – Partizan i Zvezda.


– Ne sme da se zaborave Budućnost, ni Mega, koja na opšte iznenađenje beleži vrhunske rezultate, pogotovo posle odlaska Nikole Topića. Proizveli su i ove sezone nekoliko veoma kvalitetnih igrača i kvalitetnog trenera. Moćda bi odsustvo Adama Hange moglo da bude presudno kada se svedu računi, jer je veoma značajan za Crvenu zvezdu – ocenio je Vujošević.
Kako sad stvari stoje, samo je šampionu ABA lige zagarantovano mesto u Evroligi naredne sezone, iako se oba naša velikana, Partizan i Crvena zvezda, nadaju da će i dogodine biti deo evropskog košarkaškog krema.

Veliki je to problem i Partizan je sigurno načinom učešća i kvalitetom igara, rezultatima i publikom, zaslužio A licencu. Ovako se ne zna da li će učestvovati, ne zna se budžet, kasnije se reaguje na tržištu, kao i u selekciji tima za sledeću godinu. I to je nešto što limitira klub – naglasio je Vujošević.

Originalni tekst Informer.rs