VUČELIĆ:ZAŠTO SE TERZIĆ I ZVEZDA PRONALAZE U NAŠIM IZJAVAMA???

Partizan i zvezda vode žestoku borbu za šampionsku titulu, a borba za pehar izašla je izvan okvira fudbalskog pravougaonika. Samo jedna rečenica čelnika Vojvodine u loži stadiona Partizana (“Zbog ovoga ćemo pustiti Zvezdu”) izazvala je lavinu akcija i reakcija. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oštro je replicirao Miloradu Vučeliću, a ni predsednik Partizana mu u ponedeljak nije ostao dužan posle izrečenog na račun “nečasnih radnji”

– Niko od nas nije pomenuo Zvezdu i stvarno ne znam kako su se prepoznali. Ta rečenica o puštanju Zvezde nije stigla iz Partizana, niti je bilo nekakvih optužbi, to je nešto što je pred mnogo svedoka u loži našeg stadiona rekao čovek iz Vojvodine. Priča o puštanju je stigla od Novosađana, a zašto to govore, da li iz ljubavi ili iz nekog drugog razloga uopšte nije važno. Stvarno ne znam kako se on prepoznao u nekoj mojoj izjavi kad Zvezdu nisam pomenuo, verovatno je u pitanju nemirna savest – konstatovao je prvi čovek kluba iz Humske

Priča o tome da se u Zvezdi dobro sećaju Partizanovih šest titula u periodu od 2008. do 2014. nije naišla na značajniju reakciju Vučelića.

– Neću da trošim reči na takve priče, jer je gospodin Terzić pokazao svojim izjavama da se ni nekih svežijih događaja ne seća najbolje. Vidim da pominje sudijske greške, a ništa od toga nije pomenuto neposredno posle utakmice. Moram da kažem da su svi zvezdaši sa kojima sam od tada bio u kontaktu čestitali i rekli da je pobeda Partizana bila čista kao suza.

Prvi čovek kluba iz Humske se posebno osvrnuo na tvrdnje iz Ljutice Bogdana da je lider Superlige oštećen u poslednjem prvenstvenom derbiju zato što Leonardu nije dodeljen crveni karton, kao i zbog sumnjivog gola Tavambe.

– Ako bi mogao Terzić da se vrati samo malo unazad shvatio bi šta se dešavalo u derbiju pre tog koji pominje. Značajne reakcije iz našeg kluba nije bilo osim što smo konstatovali materijalnu povredu pravila, a to su svi videli. A posle derbija u kojem je Zvezda onako ubedljivo poražena bespredmetno je pričati o uticaju sudija na rezultat.

Terzić je podvukao da je postojao dogovor o džentlmenskom istupanju u medijima koji je predsednik Partizana prekršio posle utakmice sa Vojvodinom.

– Ponoviću da ni u jednoj izjavi nisam pominjao Zvezdu, niti sam bilo šta govorio o nameštanju. To što je moj subjektivni osećaj da Zvezda neće izgubiti nijedan bod do kraja sezone je potpuno druga priča. To što se Terzić prepoznao u nekom drugom kontekstu govori o njemu, ja se u takvim izjavama ne bih prepoznao – zaključio je Vučelić.

NAVIJAČKE RAZLIKE

NAVIJAČI Partizana će i u kup okršaju sa Vojvodinom, kao i jesenas u prvenstvenom meču biti smešteni na južnoj tribini “Karađorđa”.

– Ako je Zvezdinim navijačima dozvoljeno da budu smešteni na istočnoj tribini, a Partizanovim nije, to takođe može da posluži kao podloga za donošenje raznih zaključaka – podvukao je Vučelić.