Vučelić : Vreme da Suma pokaže pravo lice

Po rečima Vučeliċa, za radost u revanšu, koji je na programu za dva dana u Felčutu, pre svega bi trebalo da bude zadužena najskuplja akvizicija Partizana u istoriji.

– Očigledno je da je Suma dosad imao problema sa samopouzdanjem, što je uslovljeno i lošom fizičkom pripremom sa kojom je stigao u Beograd. Svima je jasno da bi morao da preuzme više odgovornosti u organizaciji igre, što po kvalitetima koje poseduje svakako zaslužuje. Verujem da je revanš protiv Videotona idealna prilika da ga vidimo u pravom izdanju – optimista je Vučelić.

Kada se povede priča o tome šta pristalice crno-belih mogu da očekuju u četvrtak uveče, prvi čovek kluba nema dilemu.

– Verujem u uspeh, bolja smo ekipa i nije realno da se ponovi scenario iz beogradske utakmice. Odgovornost u igri na svim delovima terena mora da bude mnogo veća nego u prvoj utakmici. Mi u vrhu kluba smo svesni važnosti utakmice, ne sumnjam da i igrači jako dobro znaju koliki je ulog i da će dati i poslednji atom snage za prolaz u Ligu Evrope.

Nije Vučelić želeo da se upušta u prognozu onoga što bi moglo da se desi tokom 90 minuta revanša, ali u jedno ne sumnja.

– Teško je poverovati da naša ekipa neće postići gol u dve utakmice protiv Videotona. Verujem da će jedan biti dovoljan za prolaz, ali ako se ukaže prilika trebalo bi tražiti i više. Svaki gol je značajan, a ja sam mišljenja da je posle promašaja protiv Olimpijakosa došlo vreme da nas malo pogleda i sportska sreća.

Ono što nikako nije zanemarljivo u celoj priči je finansijski aspekt koji bi u slučaju eliminacije Videotona omogućio klubu iz Humske da “prodiše”.

– Nikada nije smak sveta, čak i kada se desi neki očajan rezultat, međutim, za funkcionisanje kluba je jako važno da uđemo u grupu Lige Evrope. To bi ujedno i dalo puni smisao nedavno osvojenoj duploj kruni. Revanš protiv Videotona je najznačajnija utakmica kluba u sezoni i nadam se da su svi igrači i stručni štab svesni te činjenice – završio je Vučelić.