Vučelić skroz digao ruke od Partizana

Dugogodišnji predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić (75) praktično je odustao od te funkcije i skoro da se više i ne pojavljuje u prostorijama kluba!

On je pokušao krajem marta ove godine da se povuče, podneo je ostavku na vanrednoj sednici Skupštine, ali to od strane delegata nije prihvaćeno. Na papiru je zvanično ostao prvi čovek crno-belih, međutim, retki su momenti kada je uz ekipu ili na stadionu.

Gledao meč protiv Sabaha

U poslednjih pola godine Vučela je viđen samo na nedavnom revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha (17. avgusta), kada je utakmicu iz svečane lože u Humskoj pratio u društvu generalnog direktora Miloša Vazure.

Iako je tada jug bio prazan, zbog bojkota vodećih grupa “grobara”, navijači sa istočne i zapadne tribine nisu propustili priliku da prozovu vodeći tandem i po ko zna koji put zatraže ostavke zbog očajne situacije u Partizanu.

– Vučelić se potpuno distancirao od kluba. Nije se krajem juna pojavio na prozivci i prvom treningu da pozdravi igrače i stručni štab, kao što je to bio uvek običaj. Nije putovao sa ekipom na pripreme u Sloveniju, niti na mečeve sa Sabahom u Bakuu i Nordsjelandom u Farumu. Nije se čak ni pojavio na promociji novih dresova koja je organizovana pred start sezone. Sva vlast u Partizanu sada je u rukama jednog čoveka, a to je Miloš Vazura – kaže za Informer izvor blizak crno-belima.

Preuzeo vlast u Humskoj: Miloš Vazura

Bez obzira na to što su pristalice “parnog valjka” već duže vreme ogorčene na rukovodstvo, niko od čelnika nije našao za shodno da prihvati odgovornost i povuče se makar iz moralnih razloga. Ni kada je i četvrta sezona zaredom završena bez ijednog trofeja, šesta vezana bez titule, uz četvrto mesto u Superligi.

Niko da progovori

Čak ni nakon prošlonedeljne “petarde” u Danskoj i jednog od najtežih poraza u istoriji kluba u upravi je nastavio da vlada totalni muk. Isto važi i za Vučelića, čije ćutanje traje već mesecima. Poslednji put se javno obratio upravo na pomenutoj Skupštini, a i tada je poručio da se ne oseća odgovornim za posrtanje Partizana.

– Ne osećam se krivim. Sve što smo činili, činili smo za dobrobit kluba i iz ljubavi prema Partizanu. Nikakvu materijalnu korist nismo pribavili za sebe. Ni ja, ni ostali čelnici. Jedino što sam na jednom od putovanja zaradio jeste korona. Na izraze kako nam u upravi sede lopovi i kriminalci mogu da kažem da mi ne ličimo na većinu navijača. Na kraju vas molim da usvojite moju ostavku na mesto predsednika – rekao je tada Vučelić, ali njegova molba nije uslišena.

Originalni tekst Informer.rs