Vučelić se rugao Duljaju: „Šta bi tek bilo da su igrači imali za hleb i mleko…“

Ništa ovde nije smešno

Milorada Vučelića i dalje u Humskoj smatraju za predsednika FK Partizan, iako je na tu funkciju podneo ostavku još u avgustu ove godine.

Na predstavljanju novog kalendara u utorak, Vučelić se prisutnima obratio kao predsednik kluba, a sebi je dao za pravo da komentariše i trenera Igora Duljaja, koji je uz igrače najzaslužniji za uspehe na terenu u dosadašnjem delu sezonu.

Međutim, daleko od toga da uspesi u domaćem prvenstvu znače i dobro i stabilno stanje u klubu, koji vode ljudi očigledno nesposobni za velika dela, što se pokazalo u godinama iza nas.

„Želim svima srećnu Novu godinu i Božićne praznike. Ma gde bili na tabeli, crno-beli, ipak je najbolje kada si prvi. Čestitam igračima Partizana i stručnom štabu na čelu sa Igorom Duljajem“, započeo je Vučelić.

Potkačio je i sve ostale srpske klubove, koji su igrali u Evropi.

„Ovo je prilika da čestitam Partizanu i na jedinoj pobedi u Evropi ove sezone, od svih naših klubova. Doneli smo Srbiji bod, koliko svi ostali nisu zajedno, iako nismo uspeli da se plasiramo u grupnu fazu. Jedina pobeda u Evropi, šta bi bilo da smo bili drugi… Zato je za druge sezona bila turistička, dobra za avio kompanije, da se vidi svet. Mi smo pravi srpski klub. Protiv velikih uvek igramo izvanredno. Kao što je bilo u ratovima, najjači smo bili protiv najvećih sila.“

Foto: FK Partizan

Onda se na neprimeren način „našalio“ sa trenerom.

„Velike čestitke Duljaju, da se malo i našalim na Igorov račun, zamislite tek šta bi bilo da su igrači imali za hleba, mleka i kafe. Nije istina da pregovaramo sa drugim trenerima. To su glasine i spekulacije. Mi nikada nismo pričali sa drugim kandidatima dok smo imali trenera, čak ni onda kada smo znali da Stanojević neće ostati. Duljaj ostaje i sa njim idemo u nastavak sezone.“

Čestitao je i Omladinskoj školi Partizana na uspesima.

„Pohvale i našoj školi, pogotovo omladincima na izvanrednim rezultatima u Ligi šampiona“, zaključio je Vučelić.

Miloš Vazura i Milorad Vučelić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Vučelić je u avgustu podneo ostavku pod pritiskom navijača, koji su i dalje u bojkotu, te ne dolaze u Humsku na utakmice.

Inače, Duljaj je više puta tokom sezone imao zanimljive izjave na račun uprave kluba. Jednom je ukazivao na kašnjenje plata i neredovne isplate, a poslednja u nizu izjava koje su privukle pažnju bila je vezana za mesto trenera Partizana. Duljaj je istakao da ima najmanje pet kandidata za trenera Partizana, te da mu ponekad neki vređaju inteligenciju.

Većina navijača je od početka sezone na strani Duljaja, dok uprava uopšte nema podršku među pristalicama Partizana.

Originalni članak: Nova.rs