Vrabac: Jedva sam čekao da se vratim, svakog dana sve više cenim Partizan

vrabac1Kaže, ništa se nije promenilo, osim broja na njegovom dresu – umesto 27 iz prošle sezone sada nosi 7. Kaže i da ga je u petak protiv Luokila nosila ista, jaka želja, da će tako biti i tokom cele sezone. Priznao je i da je bio malo iznenađen, više oduševljen.

Dodao je i da je to što smo videli od njega protiv Lukoila – u prvoj utakmici za Partizan u ovoj pred sezoni – tako daleko od onoga što on može, do čega će vremenom doći.

Ali, priču je ipak počeo od ovacija – istinskih – koje je doživeo kada ga je Aleksandar Džikić poslao u igru. Izraz na licu dok je to pričao ne možemo da opišemo, to je moralo da se vidi. Reći ćemo samo da nije prestajao da se smeje, iz svake crte je izbijalo ogromno zadovoljstvo. Kao kada detetu date omiljenu igračku.

Stvarno je prelep osećaj – počeo je priču Vrabac.

PRILAGOĐAVANJE NOVIM USLOVIMA

Partizan će ove sezone igrati dve utakmice nedeljno. Paralelno sa ABA ligom, učestvovaće u FIBA ligi šampiona. Što je ritam na koji veći deo ovog tima Partizana ipak nije navikao.

– Prošle godine nije bilo tako, ali mislim da nećemo imati problema da se prilagodimo novim uslovima – kaže Vrabac.

Nije ni pokušavao da ublaži kako se oseća, sa iskrenim dečačkim oduševljenjem je nastavio priču:

Toliko mi je drago što sam se vratio… Jedva sam čekao da dođem. Pa još i taj aplauz koji sam dobio kada sam ulazio u igru… Stvarno mi je bilo drago. Znate, teško je opisati taj osećaj. Ono što je u tom trenutku duboko u tebi… To je nešto posebno.

Sada, kada se konačno priključio timu, zatekao je malo poznatih lica. Dve trećine ekipe čine novi igrači. Pa, iako je starosedelac, moraće ponovo da se uklapa. Priznaje da će mu za to biti potrebno malo vremena. A, to je ono što Partizan ipak nema. Jer, sezona počinje za sedam dana.

Jeste da je novi tim, ali meni je lakše jer sam bio tu prošle sezone i znam ceo sistem. Slično je kao što je bilo i biće mi dosta lakše da se priviknem na sve. Mislim da neću sa tim imati problema. Kako vreme bude odmicalo i mi ćemo biti sve bolji.

Pošto je sve „slično kao i prošli put”, da li to znači da je i njegova uloga u timu slična, pitamo.

Videćemo. Tu sam tek nekoliko dana. Trebalo bi prvo da se uvedem, pa ćemo da vidimo.

S obzirom da je na pripreme došao iz punog trenažnog, pa i takmičarskog ritma, Vrabac je protiv Lukoila delovao kao da je fizički maksimalno spreman. On, pak, kaže da ga je u toj utakmici nešto drugo nosilo.

Još nisam na maksimumu, ali sam OK. Radili smo letos u reprezentaciji dosta na fizičkoj snazi, tako da se sa te strane dobro osećam. Ali, kada sam protiv Lukoila ušao, mene je srce vodilo. Kad je tako, onda fizička sprema i nije potrebna.

Zastao je, pa dodao:

Svakog dana sve više cenim Partizan. Možda novi igrači još nisu svesni gde su došli, koliko je ovaj klub veliki. Ali, posle ove dve prijateljske utakmice, gde je dvorana bila puna i atmosfera odlična, mogli su da vide o kakvom se klubu radi.

NE BIH O REPREZENTACIJI

Iza Vrapca je ostalo malo burno leto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koje ne samo što se nije plasirala na Evropsko prvenstvo 2017, već su pripreme, pa i same kvalifikacije pratili skandali.

Nismo uspeli da ostvarimo planirani rezultat. I to je to.

Kaže da sve što se dešavalo nije uticalo na njega.

Jeste bilo teško. Dovoljno je da si samo prisutan na mestu gde se dešavaju neke ne baš dobre stvari, pa da to utiče na tebe. Ali, sada se okrećem sezoni u Partizanu. Mislim da mi je to u ovom trenutku mnogo bitnije. 

Vrbac je u tri utakmice kvalifikacija u igri proveo ukupno 43 minuta i imao prosek od 1,3 poena, 3 skoka i 1 izgubljenu loptu. U poslednjem meču protiv Švedske u Stokholmu, nije ulazio u igru.