Vojni ratni invalid Panto Malešević na svoj nadgrobni spomenik stavio i grb Partizana: KADA UMREM, REĆI ĆE GROBAR BIO JE (VIDEO)

Reči poznate navijačke pesme grupe JNA kao da su napisane za Pantu Maleševića, ratnog vojnog invalida iz Republike Srpske.

Panto živi sam u trošnoj kamenoj kućici u šumi u selu Grbavci kod Zvornika. U ratu je ranjen, u leđa ga je pogodio geler, ali ovaj ponosni čovek nije tražio nikakvu nadoknadu od države, već je hleb zarađivao u nadnici.

Nekako je to i funkcionisalo dok ga nisu stigle godine. Tek nedavno su ga se nadležni setili, pa je dobio invalidsku penziju od samo 100 evra, što je premalo za pristojan život.

Panto Malešević
FOTO: PRINTSKRIN / BN TELEVIZIJA

– Zime su teške, i sami vidite, nema šansi… Pokrijem se sa dva jorgana i ćebetom, obučem džemper. Tako nekako zaspim. Kad se probudim, sedim, naložim vatru. Hvala ljudima što su mi šporet kupili, bez njega ne bih mogao – kaže Malešević za televiziju BN.

Panto Malešević
FOTO: PRINTSKRIN / BN TELEVIZIJA

Živi sam, a održava ga ljubav prema Republici Srpskoj i Partizanu. Uplašen da neće imati ko da obeleži njegov grob, uradio je to sam.

Panto Malešević
FOTO: PRINTSKRIN / BN TELEVIZIJA

– Podigao sam spomenik sebi za života i stavio sam grb Partizana. Od treće godine navijam za taj klub, a navijaću za crno-bele i kad umrem – dodaje on.

Malešević je u ratu bio od prvog do poslednjeg dana, u njemu je i ranjen, ali do sada nije tražio nikakvu pomoć. Međutim, svestan je da bez nje više neće moći da preživi surove zime tog kraja.

Panto Malešević

Apel za pomoć Panti Maleševiću

Gradska boračka organizacija Zvornika pokušava da mu dodatno pomogne, zato su krenuli u akciju prikupljanja pomoći. Prvenstveno treba da mu se obezbedi manja kuća sa strujom i vodom i put. Zato svako ko želi da pomogne ovom čoveku treba da se javi Boračkoj organizaciji Zvornika (tel +38765711057).

Originalni članak: Kurir sport / BN televizija