Vladimir Stojković : Nadam se će nam navijači u Mađarskoj biti 12. igrač

“I dalje tvrdim – 0:0 je odličan rezultat pred novi duel sa Videotonom. Nadam se će nam navijači biti 12. igrač”, kaže za Blicsport golman Partizana Vladimir Stojković.

Vratio se u Humsku u pravi čas, da ga spase poraza od Videotona (0:0) i da mu onom fantastičnom odbranom u 92. minutu posle šuta Patkaija udahne novu nadu da može do grupne faze Lige Evrope. No, na stranu ta intervencija kojom se već isplatio crno-belima – komunikacijom sa štoperima i bekovima reprezentativni čuvar mreže u samo 90 minuta već je ulio preko potrebnu sigurnost u posrnulu odbranu, koja konačno nije kapitulirala.

Ipak, ulogu junaka nije želeo da prihvati.

– Nisam bitan samo ja, celoj ekipi idu zasluge za sačuvanu mrežu – prvo je što za Blicsport kaže Stojković.

– Možda navijači nisu zadovoljni sa tih 0:0, ali što se mene tiče, i dalje stojim iza toga da imamo dobar rezultat. Jasno je da nas sad u Mađarskoj čeka nova igra nerava, međutim pritisak je sada na njima.

Crno-beli, istini za volju, nisu stvorili nijednu šansu protiv mađarskog vicešampiona. Ali to uopšte ne brine novog-starog golmana Partizana.

– Trener je od nas tražio da ne primimo gol ni po koju cenu, i to smo ispunili. Istina, tražio je i da pokušamo da ga damo, ali nismo uspeli. Opet, bolje je i 0:0 nego 1:1, prošao sam puno toga i verujte taj gol u gostima zaista puno znači. Sada znamo da nam remi bez golova garantuje makar produžetke, dok nas remi sa golovima vodi dalje, tako da i dalje sve zavisi od nas.

Da li je, u tom slučaju, spreman i za penale, pitali smo povratnika u Humsku. Proteklih godina i te kako je umeo da zablista kada rival preti sa “kreča”.

– Ne bih ja išao na penale, više bih voleo da pitanje pobednika ipak pokušamo da rešimo ranije. Partizan je veliki klub koji mora uvek da ide na pobedu i sigurno nećemo samo misliti kako da ne primimo gol. Ali, ako ih bude, tu sam, od izazova nikad ne bežim, neću ni ovoga puta.

Stojković ističe i da će sve biti drugačije kada se sa tribina zaori pesma “grobara”, iako će oni u revanšu biti u manjini.

– Bilo je zaista mučno igrati u onakvom ambijentu. Ovo su mladi momci kojima je neophodna podrška i koji sigurno ne mogu da daju maksimum kada je prazan stadion. Niko to ne voli, čak ni gostujući tim. Pošto je duel sa Napretkom odložen, pozivam ih da dođu u Mađarsku u što većem broju, opet je i taj Felčuj koliko-toliko blizu…

Partizan će u Mađarskoj ipak morati nešto da promeni ako želi u Ligu Evrope.

– Problem je što je Marko Nikolić prošle godine bio tu i zna svaku vrlinu i manu ovog tima. Videli ste kako su igrali, čekali su da se otvori prostor i da nam iz kontre zadaju šah-mat, i možda bi i mi trebalo da iskoristimo sličan recept tamo. Ipak, i Miroslav Đukić je vrhunski stručnjak i siguran sam da će spremiti nešto novo za revanš. Zaista verujem da smo bolji i da ćemo uspeti da preskočimo i ovu, poslednju prepreku i obradujemo navijače. Zaslužili su to – zaključio je Stojković.

Tekst :Blicsport