Viljareal mami Sadika Ligom šampiona

Daleko je od gotovog, ali ima dima

Umar Sadik (©Starsport)

Hetafe je navodno jedini nagovestio da je zaista spreman da zagrize. Almerija nije htela ni da priča za obeštećenje od 16.000.000 evra. Uverena je da će na Umaru Sadiku zaraditi značajno više, a epilog te priče sa velikom pažnjom prate i u Partizanu, jer ako Almerija proda nigerijskog napadača kao drugoligaša crno-belima sleduje čak 40 odsto od obeštećenja. Ili da budemo precizniji, 40 odsto od Almerijinog profita.

Partizan bi dakle dobio 40 odsto od obeštećenja umanjenog za onih 5.000.000 evra koliko je Almerija u startu dala za Sadika. A u Andaluziji se nadaju da bi mogli da uzmu i do 30.000.000 evra.

Oduzmemo li od te sume pomenutih 5.000.000, stižemo do zaključka da bi Partizanovih 40 odsto iznosilo okruglo 10.000.000 evra što bi već bila ozbiljna zarada.

U najgoroj varijanti Almerija neće pustiti Sadika za manje od 24.000.000 evra koliko je zaradila na prodaji Darvina Nunjeza Benfiki. U toj varijanti Partizanu bi pripalo7.600.00 evra.

Prvo ipak da Almerija proda. Hetafe nema toliko, još zimus su se interesovali Ajntraht Frankfurt i Bajer Leverkuzen, ali Španci tada nisu želeli ni da čuju jer su ciljali promociju u Primeru. Andaluzijski mediji sada navode da bi Sevilja mogla da se uključi u trku ako bi Jusef En-Nesiri otišao u Vulverhemtpon i to za sumu od 41.000.000 evra. Navodno, i sportski direktor Monći i trener Đulen Lopetegi vrlo su zaintrigirani onime što Sadik može da ponudi.

Međutim, tu je i nova opcija. Diario de Almerija javlja da se u poslednjim satima u priču umešao i Viljareal, koji je Karlosu Baki isplatio 250.000 evra samo da ode. Đerard Moreno je naravno broj jedan u špicu Žute podmornice, ali treba mu konkurencija.

Viljareal i Almerija su inače u odličnim odnosima, Andalužani su Žutoj podmornici prošle sezone razigravali Manua Morlanesa i Horhea Kuenku, pa bi i sada sigurno mogli da dobiju nekog igrača uz keš. To verovatno ne bi odgovaralo beogradskim crno-belima. Lako je u takvim poslovima prepumpati  ili oboriti vrednost igrača tako da se izbegne da onih 40 odsto bude realan odnos cene i kvaliteta.

Ali da ne trčimo pred rudu. Kontakti su tek uspostavljeni, Almeriji se ne žuri, jer će se prelazni rok zahuktati tek kada se završi Euro. Sadikov ugovor svakako ističe tek 2025. i Almeriju niko ne može da ucenjuje.

Originalni članak: Mozzart sport