Vijaređo Kup – Blistaju Partizanovi klinci, sledi dvoboj za prvo mesto u grupi!

Sportske net

‘Vijaređo Kup” je i ove godine okupio velika imena u omladinskoj (U19) konkurenciji, poput Jventusa, Milana, Intera, Sampdorije, ali i našeg Partizana.

Beogradski crno-beli takmiče se u Grupi 4, sa ekipama Venecije, Pize i Sampdorije.

Takmičenje su počeli pobedom nad Sampdorijom pre dva dana (2:1, Vještica dvostruki strelac), a večeras su u uzbudljivom duelu savladali i Pizu.

Ponovo je rezultat bio 2:1 u korist Partizana, koji je poveo u četvrtom minutu drugog poluvremena, golom Kokira. Izjednačio je Peši u 63. minutu, a trijumf crno-belima doneo jeVujanić, pogotkom u nadoknadi vremena.

O velikoj borbi i uzbuđženjima u finišu svedoče i dva isključenja, po jedno na obe strane u 85. minutu. Nović je ”pocrveneo” u Partizanu, a Benedeti u ekipi Pize.

Posle drugog kolam, Venecija i Partizan imaju maksimalan učinak, po šest osvojenih bodova i 17. marta će u međusobnom duelu odlučivati o pobedniku grupe i plasmanu u narednu fazu takmičenja. S obzirom na slabiju gol razliku, Partizan samo pobeda vodi dalje, Veneciji odgovara i remi.

Partizan: Vukanić, Vujić, Šehović, Pantazis, Vještica (Vujanić), Milosavijević, Nikolić (Ilić), Nović, Kokir, Janković (Zuvić), Antonijević.

Trener: Žarko Lazetić