VAZURA: OTKAD SAM U KLUBU, NISMO ULOŽILI OVOLIKO NOVCA

“Saldanja ostaje, njegovom prodajom bismo poslali poruku da nismo zainteresovani za titulu”

Liderska pozicija na kraju jesenje trke, obezbeđena pobedom u večitom derbiju, rasplamsala je motive Partizana u nastavku šampionata, a osim rezultata u zvaničnim utakmicama povod za optimizam crno-belih mogu da budu i zimski prelazni rok i rezultati u kontrolnim utakmicama.

Uspeo je lider Mozzart Bet Superlige da pojača igrački kadar tokom pauze, ali ostvari dve značajne prodaje (Mihajla Ilića i Kristijana Belića), dok su se na radaru stranih klubova našli i ostali igrači Partizana na čelu sa Saldanjom. Brazilac je privukao pažnju niza klubova među kojima i Sevilje i Bešiktaša, ali je Miloš Vazura u razgovoru za Telegraf istakao da napadač neće menjati sredinu u aktuelnoj sezoni.

“Saldanja ostaje, tu nema promena. Pokazao je da je jedan od najboljih naših igrača i on je veoma zadovoljan što ostaje. Kad bismo prodali Saldanju poslali bismo poruku svima da nismo zainteresovani za titulu. Tako da, nema ništa od njegove prodaje. Nadam se da su i navijači zadovoljni njegovim ostankom”, rekao je generalni direktor Partizana.

Upravo poučeni pozitivnim primerom Saldanje, za kojeg je plaćeno sedmocifreno obeštećenje, crno-beli su i u ovom prelaznom roku investirali značajan novac, pre svega za dolazak Jung Džun Goha koji je plaćen 1.200.000 evra.

“Ulagali smo i ranije. Kupili smo Sadika za 1.750.000 evra. Ali za Saldanju je ceo sportski sektor insistirao da se dovede. Kad je tako, onda treba uložiti sve napore i dovesti igrača. Razlika u sadašnjem poslovanju je to što sada gledamo da pojačanja plaćamo kroz što više godišnjih rata. Jedino tako možemo da ispratimo visoke transfere i da dovedemo kvalitetne igrače. Otkako sam ja tu, nismo nikada uložili ovoliko novca. Jun, avgust, sada januar… Stručni sektor mora da bude zadovoljan”.

Uz igrački kadar jači nego jesenas, ali i tri pobede bez primljenog gola u dosadašnjim proverama, ne čudi što u Humskoj napad na titulu više nije tabu tema.

“Normalno je da, posle pobede u derbiju, očekujete da se borite za titulu. Jesenji smo prvaci, pojačali smo tim, ispunili želje sportskom sektoru i treneru. Normalno je da se borimo za titulu. Naravno, neće biti lako. Zvezda ima najskuplji tim u svojoj istoriji, kako kažu njeni čelnici, a tu su i drugi jaki klubovi poput Čukaričkog, Vojvodine, TSC. Sve su to dobre ekipe. Neće biti lako ni njima ni nama da pobedimo sve te protivnike”, rekao je Vazura.

Originalni članak: Mozzart sport