Vazura o „slučaju Živković”: Nećemo da platimo 2,5 miliona Zahaviju!

Pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani održano je ročište u sporu Partizana i Apolona u vezi transfera Andrije Živkovića

milos-vazura17

Kiprani su tužili crno-bele zbog odredbi iz ugovora koje je u ime srpskog vicešampiona potpisala bivša uprava, zatraživši plaćanje penala u vrednosti od 2,5 miliona evra, zato što se zlatni Orlić još u leto 2015. nije otisnuo u inostranstvo.

Partizan, tada sa Draganom Đurićem na čelu, prodao je Investicionom fondu Pinija Zahavija 50 odsto prava na mladog Nišliju.

Advokatski tim crno-belih je ovog proleća uspeo da obori navode iz Apolonove tužbe pred FIFA, te su Kiprani ponovo presavili tabak i obratili se Arbitražnom sudu za sport u Lozani. S dodatkom: Partizanu su kao tuženom priključili i svetsku kuću fudbala.

Tek je održano prvo ročište, ne očekujem skoro konačnu odluku. Apolon, pored nas, tuži i FIFA zato što je odbila njihovu tužbu kao neosnovanu. Nadam se da nećemo morati da platimo 2,5 miliona evra, budući da je Andrija Živković otišao iz Humske bez obeštećenja – kaže Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.