VAZURA KAŽE DA JE VUČELIĆ PODNEO OSTAVKU, ALI DA JE PREDSEDNIK: I JA SAM HTEO DA ODEM, ALI NISAM

„Povici ’Uprava, napolje’ su postali klupska himna“, ističe generalni direktor Partizana

Ako neko veruje vrhuški Partizana, to je onda ona sama. Niko razuman ili onaj kome je stvarno stalo do boljitka nekada uglednog kluba ne može da shvati koliko su uzurpirali vlast. Toliko da apsolutno nikome ne polažu račune. Zato i može da desi da, kao, odu, a u stvari ostanu.

Tako se prvo, sećate se, povukao Ivica Iliev, pa nastavio da obitava na stadionu, sad je u takvom statusu Milorad Vučelić, a i Miloš Vazura liči na njih dvojicu, jer uverava da je, navodno, želeo da ode iz kluba, ali je i dalje tu. Baš kao i Vučelić, koji se letos u zvaničnoj formi povukao sa mesta prvog čoveka crno-belih, da bi na promociiji kalendara za 2024. govorio u svojstvu predsednika.

I tako zbunio sve oko sebe i sve – navijače.

„Partizan ima predsednika, Milorad Vučelić je podneo ostavku, ali do izbora novog, on je predsednik kluba. Izbor novog će biti u dogledno vreme, organizovaće se Skupština u pauzi i odlučivati o tome“, predočio je Kuriru Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.Kaže kako je i sam planirao da napusti Topčidersko brdo. I – nisu mu dali!?

„Jesam, u više navrata. Neki ljudi u Skupštini su smatrali da to ne bi bila prava odluka i nisam tad odlazio iz kluba“.U međuvremenu se neprestano suočava sa kritikama, oličenim i kroz parolu i skandiranje „Uprava, napolje“.

„Sigurno nije prijatno. Smeta nam dok god imamo rezultate, ali kao da je postala neka himna Partizana. Kad smo 2015. došli, na prvoj utakmici je bilo isto skandiranje, a te sezone smo uzeli titulu“.Sad je u mogućnosti da uradi isto, zimuje na čelu tabele, zahvaljujući odličnom učinku u prvom delu sezone, dobijenom večitom derbiju, ali ni to nije bilo dovoljno da se smire strasti. Nekoliko puta su se čuli disonantni tonovi na relaciji Igor Duljaj – čelnici kluba. Između ostalog, kad je trener rekao da uprava pregovara sa petoricom kandidata.

„Duljaj je dao izjavu koja je izvučena iz konteksta. U suštini, rekao je da bi klub uvek trebalo da ima rezervna rešenja i da pregovara, a nije rekao da u ovom trenutku pregovara. Niko nije pregovarao ni sa kim. Kad nismo smenjivali Duljaja kad je bio četvrti, ne vidim razumnu odluku da to činimo kad je prvi. Mislim da je to spin i primećujem ovih dana da se u medijima priča o svemu, samo ne o tome da je Partizan jesenji prvak“.Mnogima se učinilo da nije sve potaman između trenera i rukovodilaca na osnovu oprečnih izjava tokom sezone.

„Ne smeta mi. Sa Duljajem imam odličnu saradnju, nadam se da i on to može da kaže. Za Saldanju nismo davali različite izjave. On je samo rekao da ćemo imati ponuda i da će biti teško da ga zadržimo. Ja kažem da ćemo ga sigurno zadržati, tako da smo rekli istu stvar. Nisu nešto suprotne izjave“, dodao je Miloš Vazura za Kurir.

Originalni tekst Mozzart Sport