Vaterpolo:Mirović i Kontić pojačanja stručnog štaba !

1

Partizan u novu sezonu ulazi sa pojačanjima u stručnom kadru.

U klub su došla dvojica iskusnih trenera Miodrag Mirović i Zoran Kontić. Mirović će biti pomoćnik šefu stručnog štaba Zoranu Milenkoviću u prvom timu, a Kontić će voditi juniore (2000. godište i mlađi).

Obojica iza sebe imaju bogatu trenersku karijeru, kako u klubovima, tako i u reprezentacijama Srbije.

Mirović je trenersku karijeru počeo u Beogradu, čije je juniorski tim vodio od 2004. do 2007. Od 2007. do 2010. bio je trener prvog tima Beograda, s kojim 2009. igrao u osmini finala Trofeja LEN, kao i u polufinalu Kupa Srbije. Grčki Iraklis trenirao je 2010/11, a od 2011. do 2014. radio je u Francuskoj. Trenirao je Noisi Le Sek, a potom žensku ekipu Lila, s kojom je osvojio „duplu krunu“ i učestvovao u Ligi šampiona.

U Partizan dolazi iz kotorskog Primorca, u kome je dve sezone bio šef stručnog štaba prvog tima.

Što se reprezentacije tiče bio je član stručnih štabova nekoliko omladinskih selekcija Srbije. Kao prvi trener vodio je našu reprezentaciju na dva memorijala „Darko Čukić“ za 15-godišnjake (2008. i 2009). Ovog leta radio je kao selektor juniorske selekcije Crne Gore.

konticZoran Kontić je igrao vaterpolo u Beogradu i drugom timu Partizana Studentu (današnjoj Banjici), gde je 1993. počeo trenersku karijeru. Na put je izveo mnoge mlade uspešne vaterpoliste, jer od 1993. do 2008. trenirao je mlađe kategorije Studenta, Crvene zvezde i Partizana. Ostavio je jak trag u Partizanu, u kome  je pokrenuo osnivanje ženske sekcije.

Mnogo uspeha postigao je vodeći prvi tim turske Hejbeliade, na čijoj klupi je proveo osam godina (2008 – 2016). S Kontićem na klupi Hejbeliada je dva puta bila vicešampion Turske, tri puta osvajala bronzu u nacionalnom Kupu, a u periodu od 2008. do 2016. mnogi igrači Helbeliade igrali su za nacionalni tim Turske.

Poput Mirovića, ima mnogo iskustva i uspeha sa mlađim kategorijama Srbije. Kao pomoćni trener učestvovao je u radu tri reprezentacije naše zemlje koje su osvajale titule juniorskog prvaka Evrope. Bio je selektor ženske reprezentacije Srbije, a radio je u stručnim štabovima nekoliko nacionalnih selekcija Turske.

Nova imena u stručnom štabu su i Dijana Timotijević i Vladimir Živković. Oboje su, kao studenti Fakulteta za sport i fizičke kulture bili na praksi u Partizanu. Timotijevićeva će voditi devojčice Partizana, a Živković će biti uključen u rad mlađih kategorija.

 Zvanični sajt VK Partizan!