Vasović: Partizan ima visoke ambicije, ali i vrlo mlad tim

Mlad tim okupio se u Humskoj. Umnogome drugačiji od prethodnih, pa i onog poslednjeg, koji je proletos igrao u polufinalu plej-ofa

ok-partizan10

I pored svega, crno-beli će igrati sa istim ciljevima, vezanim za ostanak u vrhu srpske odbojke. Sa tom ambicijom, putovaće i u LJig, na meč prvog kola, protiv neugodnog Spartaka.

Odigrali smo dosta pripremnih utakmica, tako da imamo neku opštu sliku kako sve izgleda, kada je reč o našoj igri. Znamo na šta možemo da se oslonimo i šta bi moglo da nam bude prednost. S druge strane, Spartak nam je nepoznanica. Nismo imali prilike da gledamo njihove utakmice u ovom sastavu. Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Svaki početak je težak – podseća Vasović.

Ipak, odlično poznajete njihovog novog tehničara, Jokanovića, koji je „do juče” bio vaš igrač?

Nemanja je stasao u našem klubu, ali ekipu ne čini jedan igrač. Drago mi je da je pronašao sredinu u kojoj može da pokaže šta zna. NJega znamo, ali nažalost, ne i ostale njihove igrače.

Većina klubova u Super ligi se oslonila na mlade snage. Koji je cilj koji ste sebi zacrtali u takvoj konkurenciji?

Težak zadatak je pred nama, jer treba da spojimo dve naizgled nespojive stvari. Da afirmišemo mlade igrače i da stignemo do završnica takmičenja u kojima učestvujemo, što priliči Partizanu kao klubu. Pokušaćemo. Imamo visoke ambicije, ali i mladu ekipu – oprezan je Vasović.

Nedavno je ostanak u klubu potvrdio i iskusni Petar Turanjanin (30). Koliko je on bitna karika u sistemu koji ste zamislili?

Očekujemo da nam Petar mnogo pomogne. On je sada u periodu adaptacije, kako bi se vratio u formu i bio fizički spreman za sve izazove, koji nas čekaju ove sezone. Veliko nam je pojačanje, pogotovo u tom prednjem redu, u kome smo bili možda malo i „tanji”.