Urošević o povlačenju sa ceremonije: Tako je ispalo jer je tako bilo snimljeno

Situacija sa derbija u Kupu Srbije je i dalje aktuelna…

Govori se i dalje o situaciji kada su fudbaleri Partizana napustili ceremoniju proglašenja pobednika Kupa Srbije, ali čini se da ništa od toga ne bi bilo medijski prenaglašeno da se fudbaler Partizana Slobodan Urošević nije vratio i raspravljao sa Bibarsom Nathom i Rikardom. 

Prethodno su među igračima koji su ostali na terenu bili Miloš Jojić i Ivan Obradović, sada već bivši fudbaleri Partizana, a potom su i oni otišli sa ceremonije dodele medalja i pehara. 

Raspravka Uroševića i Natha je trajala par sekundi, dovoljno za novinare da snime taj detalj, a po prvi put se levi bek Partizana oglasio o tom detalju u razgovoru za “B92”.

“Da, znam, tako je ispalo jer je tako bilo snimljeno… Snimak zaista pruža dosta drugačiji utisak od onoga što sam ja hteo da uradim. Mi smo svi čestitali svakom članu Crvene zvezde, a čak se sa nekima od njih i privatno družimo. Svakome ponaosob sam čestitao na trofeju. To je sport, moramo da znamo da gubimo i dobijamo, ali pre svega da budemo u tim stvarima normalni. Iako vlada veliki rivalitet i sve što se van utakmica dešava”.

Istina je i da je organizacija ceremonije bila na niskom nivou, što Urošević nije želeo da kaže, a što se tiče njegovog odnosa sa dvojicom fudbalera, sve je u najboljem redu.

“Prišli smo, čestitali svakome od njih i tu nema problema. Potom smo sačekali da ih proglase, dali im aplauz i to je to sa naše strane. Bilo bi možda neprirodno dok oni slave da mi stojimo tu, jer znamo kako kod nas stoje stvari, ali opet mislim da smo se poneli izuzetno fer. Svako od nas je, od igrača do trenera, odradio sportski to što smo imali. Dogovor je bio ako ostajemo svi na terenu, nema istupanja, ali isto tako i ako se odlazi u svlačionicu, da odemo svi. Njih dvojica su ostali na terenu i ja sam samo prišao i rekao im da je cela ekipa krenula i da krenu i oni. Samo što sam ja stigao iz tunela i verovatno to rekao malo glasnije, ali ništa nije bilo zlonamerno i oni to znaju, tako da je sve u najboljem redu”, objasnio je Urošević.

Originalni članak Sportske net