Urošević ne odustaje pred derbi: “Sami smo se uvalili u ovo, navijači nemaju bolje od nas!”

Utakmica 24. kola Super lige Srbije na programu je u petak od 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

FK Partizan

FK Partizan

Kapiten fudbalera Partizana Slobodan Urošević pozvao je navijače da im pruže podršku na predstojećem večitom derbiju protiv Crvene zvezde, te se nada da će “crno-beli” uspeti da ostvare dobar rezultat.

Utakmica 24. kola Super lige Srbije na programu je u petak od 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

“Svaka nova utakmica je novo dokazivanje, svaki derbi je nešto novo. Neko bi rekao da dolazi u lošem trenutku, ali mislim da je ovo pravi trenutak da ekipa pokaže karakter i da izađemo iz krize. Imamo 90 minuta da to uradimo i da se nadamo najboljem. Što se motivacije tiče, ako nam prethodni period iza nas nije dovoljna motivacija, onda ne znam šta može da nas motiviše. Derbi je poseban i dovoljan motiv”, smatra Urošević, koji je potom objasnio i situaciju o navodnom verbalnom sukobu sa jednim od navijača u Humskoj nakon remija sa Radničkim iz Kragujevca.

“Želeo bih da pojasnim situaciju iz prethodnom meča sa Radničkim iz Kragujevca, mediji su pisali o navodnom sukobu mene i navijača. Navijači su tražili ekipu, a ona je već ušla u svlačionicu tada. Ispraćen sam aplauzom i podrškom, stavio bih tačku na ta pisanja, nikakve svađe niti ničeg lošeg nije bilo, na snimku se jasno vidi. Jedina moja rečenica bila je upitna i mislim da je to dovoljno”, objasnio je Urošević.

“Ne bih rekao da je utakmica protiv Mladosti bila prelomna za krizu, tako nešto se uvek dogodi. Naišao je loš period, možda je i do samopouzdanja, jedino što možemo da uradimo jeste da zbijemo redove i da se izvadimo iz ovoga kako smo se i uvalili. Mislim da ovo što je bilo ne sme da se ponavlja, verujem u ovaj tim, dokazali smo u nekim utakmicama da pobeđuemmo i zvučna imena, ali dese se takve utakmice da sve prospemo i padne u zaborav. Želeo bih da svi daju podršku igračima, da ne bude negativnih komentara jer iz ovoga svi možemo da izađemo samo zajedno. Znači nam podrška navijača, oni nam daju vetar u leđa, kada nam ne ide i kada čujemo pesmu, daju nam novu energiju. To što skandiraju (protiv uprave), to je njhovo, imaju prava da iskažu nezadovoljstvo, ali u ovom trenutku treba da se pruži podrška igračima jer trenutno nemaju bolje od nas. Samo zajedno možemo da izađemo iz ovoga. Negativnim komentarima ništa se neće dobro desiti, naprotiv, odmoći će, apelovao bih da budu uz tim, pa ćemo videti na kraju sezone gde smo i šta smo”, rekao je kapiten Partizana koji se osvrnuo i na tim Crvene zvezde.

Znamo da Zvezda ima kvalitetne igrače koji mogu da reše utakmicu jednim potezom. Moramo da obratimo pažnju na dosta stvari, ne bih sada izdvajao pojedince, oni su dobri kao tim. Najvažnije je da gledamo nas i da se fokusiramo na nas, da pokušamo da se vratimo na put uspeha i da dobijemo utakmicu ako je to ikako moguće”, zaključio je Urošević.

Originalni tekst Sportske net