Upozorenje iz UEFA,Partizan uslovno kažnjen

Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala poslednje upozorenje crno-belima da plate dugove prema drugim klubovima ili će se suočiti sa zabranom igranja u evropskim takmičenjima.

“Zapaljivu” nformaciju o već izrečenoj trogodišnjoj zabrani igranja u Evropi “zbog nagomilanih neplaćenih dugova”, prenela je američka agencija Asošiejted pres, pozivajući se na odluku UEFA.

Trogodišnja zabrana igranja u evropskim takmičenjima je neuobičanjno oštra, navodi agencija Asošijetid pres, dok je UEFA navela da je takva kazna potrebna pošto je Partizan prekršio pravila o neplaćenim dugovima tri puta u poslednjih pet godina.

Navodeći “upadljivo sličan niz okolnosti” s Partizanovim poslednjim slučajem sa dugovima 2013, kada je suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, organ UEFA za kontrolu klupskih finansija naveo je da je strožija kazna “prikladna i takođe u stanju da generalno izazove efekat odvraćanja”.

Međutim, ako pažjivije pročešljate sajt UEFA možete da nađete i ovo:

“Na temelju istrage, 11. novembra 2016. godine, predloženo je da disciplinske mere budu primenjene prema Partizanu (u skladu sa određenim članovima), kakva je i isključivanje kluba iz evropskih takmičenja AKO DO 31. januara ne izmiri dugove koji su utvrđeni tokom istrage”.

Šta je istina, videćemo u sledećih par dana