Ugrožena Partizanova budućnost i egzistencija: Šteta nemerljiva, crno-beli postali podstanari

Aleksandar Šapić izašao u susret sedmostrukom evropskom šampionu, prvi tim sa “Banjice” prešao na “11. april”

Bezmalo mesec dana Partizan je ni na nebu, ni na zemlji. Prvi tim i mlađe kategorije ne mogu da treniraju na “Banjici”, upaljen je crveni alarm. Verovatno prekasno, jer šteta je naneta i sada se radi samo na saniranju i ublažavanju efekata.

Još krajem septembra stanje u kome se nalazi sedmostruki evropski prvak označeno je kao alarmantno, ali velikih promena nema. Vaterpolisti Partizana su domaći meč sa Vojvodinom igrali u Novom Sadu, jer drugog rešenja nije bilo. U međuvremenu su postali i podstanari.

U beogradskom hramu vaterpola seniori više ne mogu da treniraju, veliki bazen je prazan. Utakmice se ne odigravaju, a pronađeni su kompromisi. Aleksandar Šapić je izašao u susret crno-belima, prvi tim i najstarija takmičarska ekipa prešli su na “11. april” , a mlađe kategorije treniraju na Tašmajdanu.

“Kolika je šteta u novcu, to je već pitanje za Sportski centar. A, šteta u sportu je nemerljiva. Mi smo ove godine primili sigurno 70, možda i 100 novih polaznika u našu školu vaterpola. Da ne pričam koliko je naša škola poznata i uspešna… To je rezultat na kome smo radili dobre tri godine. Prošle godine smo takođe imali problem sa bazenom, ali je rešen i tu smo izgubili 30 do 50 dečaka. Ove godine, za sada, deca ostaju. Nama je taj mali bazen – on je takođe 50 metara, ali plići – i dalje operativan, pun je vode, međutim, voda se već ohladila i mi smo dobili uveravanja od gradonačelnika da će se učiniti sve da taj bazen bude u funkciji”, rekao je Nikola Kuljača za Tanjug.

Budućnost i egzistencija Partizana su ugroženi, takve stvari se neminovno odražavaju i na srpski vaterpolo u celini. Nova deca više ne mogu da budu upisana. Metode koje su primenjene za sada funkcionišu, međutim, trenutno stanje je na duže staze neodrživo.

“Imao sam sastanak sa direktorima svih sportskih cenatara u Beogradu, čiji je i vlasnik grad. Problem sportskog centra Voždovac je što je u vlasništvu opštine Voždovac, što znači da grad još ne raspolaže njim. Ja lično smatram da svi sportski centri u Beogradu, posebno bazeni koji su skupi za održavanje, treba da budu u vlasništvu grada. Svi direktori su izašli u susret koliko su mogli”, zaključio je Nikola Kuljača razgovor za Tanjug.

Crno-beli su dobili termine na “11. aprilu”, ali zbog selidbe ispaštaju Plivački klub i deca koja su u večernjim terminima trenirala. Sada je to nemoguće

“Trenutno ne znamo tačan broj dece koliko će odustati, ali veliki broj dece, između 150 i 200, nije više u mogućnosti. Nama su dodeljeni neki drugi termini, od 15 časova, što je nemoguće za decu koja su mlađa od 10, 11 godina koja moraju da dolaze u pratnji roditelja. Njima je to potpuno neizvodljivo što zbog školskih obaveza, što zbog obaveza roditelja, tako da neki termin pre 18 časova je neizvodljiv za tu decu”, poručio je Srđan Petrović, sportski direktor Plivačkog kluba “11. april”.

Originalni članak: Mozzart sport