U Humsku stiže Mladost, a Partizan se pita (18h30min, mogući sastavi)

Trener Mladosti GAT relaksira ekipu pred duel s crno-belima, Gordan Petrić, šef struke crno-belih, čvrsto veruje u nastavak pozitivnog niza

ФОТО: М. Ивановић

Trener Partizana Gordan Petrić pre otvaranja stranice s naslovom „Mladost GAT” na jučerašnjoj konferenciji za štampu osvrnuo se i na svetsku aktuelnost – zemljotres u Turskoj:

– Pre nego što počnemo da pričamo o fudbalu, hoću da izjavim saučešće svima koji su se našli u ovoj tragičnoj situaciji. Gledaćemo da pomognemo koliko možemo…

Komandant Parnog valjka se, potom, usredsredio na današnji duel s Novosađanima:

– Polako ulazimo u ritam subota – četvrtak, nadam se da ćemo dugo da ostanemo u njemu. Protiv Mladosti sam debitovao na klupi Partizana: skoro 15 igrača je, u međuvremenu, došlo ili otišlo, samo su dvojica ostala iz prošle utakmice. Biće zanimljivo, Novosađani su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak, s druge strane – i mi smo spremni.

Podsetimo, crno-beli su jesenje gostovanje superligaškom debitantu pregrmeli zahvaljujući „kasnoj” egzekuciji Svetozara Markovića.

– Svetin gol mnogo nam je značio, pre svega – igračima. Sećate se da sam potencirao da se fudbaleri ostave na miru – da samo oni mogu da izvuku klub iz tadašnje krize. Mi smo tu bili servis koji je trebalo da im pomogne. Nismo imali ni najjači sastav, rezerve su bile sve sami omladinci. Potom, počeli su da nam se vraćaju prvotimci, sve što je za sada urađeno njihova je zasluga. Ta pobeda je bila prekretnica, posle derbija počeli su da se opuštaju i pokazuju koliko mogu.

Ostao je utisak: Partizan je, tad, slavio na mišiće, otud, pred današnji megdan neophodan je oprez.

– Nisam znao šta me očekuje ako izgubim tu utakmicu, tako da sam je dočekao rasterećeno. Nije bio to meč kako bi trebalo da igra Partizan, sad – druga priča, naravno – bez opuštanja. Da se ne lažemo – mi se pitamo, ako budemo igrali kako znamo, neće da bude problema.

Mladost GAT je na prolećnoj premijeri kao domaćin poklekao od Javora.

– Nisu imali sreće. To su sve igrači sa iskustvom u našoj ligi, plus – povratnici iz inostranstva, dobro ih poznajem od ranije. Mogu da iznenade! Kad sve podvučete, opet zavisi od nas – samo da budemo na nivou i ne razmišljamo o četvrtku i Šerifu. Sigurno da će da bude i promena u timu.

Petrić, delimično, otkriva i kadrovsku situaciju:

– Belić se požalio na temperaturu… videćemo. Vujačić ima kartone, odmeniće ga Saničanin.

Grobare je obradovalo što je Fuseni Dijabate uhvatio i „domaći” zalet – prvenac u Super ligi, minulog vikenda pod Bagdalom, Parnom valjku darivao je tri boda.

– I Dijabate sam naglašava da se pripremio i da će ovo da bude njegova polusezona. To je fudbaler koji koji ima stvar koju drugi nemaju. Mora da se ponavlja – pokazuje to od utakmice do utakmice – zaključio je šef struke srpskog viceprvaka.

Originalni tekst Sportski žurnal