Tužna Partizanova realnost, ni Janković nije siguran koju sumu novca im je oprostio, ali evo zašto je to učinio!

Ovo je postalo neslavna praksa poslednjih godina u Partizanu, retki su oni igrači koji odu iz Humske, a da ne oproste određena dugovanja kluba prema njima.

Ipak, najdrastičniji je primer Marka Jankovića, koji je u finišu zimskog prelaznog roka prešao iz Partizana u italijanski SPAL.
I sam sportski direktor Ivica Iliev je sa oduševljenjem pred novinarima u Turskoj govorio o nezapamćenom gestu Jankovića koji je svom sada već bivšem klubu oprostio ogromnu sumu novca, ali se postavlja pitanje da li ima ikakvog razloga za oduševljenje ili je ovo najdrastičniji primer tužne Partizanove realnosti u kojoj se klub iz Humske nalazi.
Pre odlaska u novi klub koji je za njegov transfer platio 1.8 miliona evra, prema dostupnim informacijama, Marko Janković je u izjavi koju prenosi ”Informer” otkrio zbog čega je oprostio veliki novac Partizanu, ali nije mogao da precizira o kojoj se tačno sumi radi.
”Reč je o ogromnom novcu, neki ljudi za to rade čitav život. Nisam ni stigao da izračunam, ali reč je o sumi između 160.000 i 200.000 evra. To je na ime zaostalih plata, premija, dodatnih bonusa i svega ostalog.
Jednostavno, volim Partizan. Ako bih se nekad našao u teškoj situaciji, a nadam se da neću, valjda bih i bez ovog gesta uvek mogao da računam na klub u kome sam odrastao”,
 iskreno je rekao Janković.
On veruje da će dobrim igrama u SPAL-u, a možda kasnije i u nekom većem klubu uspeti da naplati i više od ovoga što je oprostio crno-belima.
”Često sam govorio, čak i kroz šalu, ‘moraš najpre da daš da bi ti se vratilo’. Siguran sam da će mi se vratiti”, zaključio je Janković, koji je i današnjom objavom na Tviteru potvrdio da će mu Partizan zauvek ostati u srcu.

Fudbal Super League Season 2018-2019 Cukaricki v Partizan Marko Jankovic Beograd, 30.10.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Izvor:Sportske net