TUMBAKOVIĆ : Nije se moglo s ljudima koji nemaju veze s fudbalom.

14

U intervjuu za ”Danas”,Ljubiša Tumbaković je pričao o svom Partizanu ali je i otkrio tajnu svog uspeha sa selekcijom Crne Gore.

”Disciplina! Volim i tražim red. Od prvog dana okupljanja do razlaza, van terena podjednako koliko i na terenu. Kroz celu svoju trenersku karijeru insistirao sam na pravilima i njihovom poštovanju”, istakao je Tumbaković, a njegovi igrači ta pravila za sada očigledno poštuju.

U isto vreme, i Srbiji odlično ide u kvalifikacijama, pa postoji teoretska mogućnost koji bismo svi želeli, jeste da se Muslinov ”Orlovi” i Tumbini ”Sokolovi” možda sretnu u Rusiji i odmere snage na Mondijalu.

”Uvek sam voleo večite derbije, a ovaj bi bio poseban. Siguran sam da će Srbija otići u Rusiju, možda čak i prva od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, a bilo bi super da joj se pridružimo i mi iz Crne Gore. Trudimo se svim silama”, objašnjava Tumbaković.

Partizan je u ovom trenutku za njega bolna tema, ali njegova ljubav prema klubu iz Humske nikada se nije i neće dovoditi u pitanje.

Ni danas ne krije koliko je ogorčen na pojedine ljude iz uprave u kojoj nije uspeo da nametne svoj način rada.

”Nije se moglo s ljudima koji nemaju veze s fudbalom, a imaju moć. Nisam hteo da budem u istom košu sa svinjskim trgovcem, koji je postao predsednik kluba”, poručio je Tumbaković.

Ipak, bez obzira na sva negativna dešavanja u Partizanu u poslednje vreme, na činjenicu da klub ni posle dve zakazane izborne Skupštine nije uspeo da izabere novo rukovodstvo, Tumbaković smatra da se klub ne može uništiti.

S tim u vezi, dao je jednu zanimljivu ”definiciju” Partizana.

”Nije fraza, Partizan je iznad svih nas. Neprolazan i izdržljiviji od svakog pojedinca, ma koliko mu on zla ili dobra doneo”,
zaključio je popularni Tumba.