Troicki ne može bez drame!

Čak 3 sata i 52 minuta su bila potrebna Viktoru Troickom da savlada Paola Lorencija sa 3:2, po setovima 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3.

Sjajno je Viktor počeo meč napravivši brejk već u drugom gemu što mu je bilo dovoljno da povede 1:0 u setovima. Ipak, u drugom je dozvolio da mu Italijan dva puta oduzme servis i da sa 6:1 izjednači.

Treći set je rešen u taj-brejku pošto su oba tenisera sačuvala svoje servise. U odlučujućem gemu viđeno je čak šets mini-brejkova. Na našu sreću, Viktor je napravio dva više i sa 7:3 rešio set u svoju korist. U osmom gemu četvrtog seta, nekonstantni Viktor ponovo dozvoljava da mu protivnik oduzme servis i da izjednači na 2:2.

A, u petom setu prava drama! Viktor je pri rezultatu 4:3 odigrao ”pasing-šot” iz bekhenda, sudija je pokazao na aut, Vića je zatražio čelendž i – bio u pravu!

Sudija iz Hrvatske, Marija Čičak, je odlučila da se ponovi poen, iako je svima, koji su gledali meč, bilo jasno da Lorenci nije mogao da stigne loptu!

  • Kako se ponavlja poen kad je bio na suprotnoj strani?

Nakon pokušaja sudije da ga ubedi u svoju odluku, Viktor joj je uzvratio:

  • Je l’ znaš šta si uradila?! Nisi svesna šta si uradila! Nisi svesna!

Sreća pa je Viktor osvojio sledeći poen i napravio brejk, a potom i priveo meč kraju. U narednom kolu, protivnik će mu biti Stanislas Vavrinka sa kojim je igrao sedam puta do sad i nijednom ga nije savladao. Meč je na programu u noći između četvrtka i petka. Vreme je za prvi trijumf!

Srećno, Viktore!