Telegraf sport tvrdi : Nikolić i Partizan razgovarali u Beogradu: Čeka se veliki povratak bivšeg trenera!

Kako Telegraf saznaje, nekadašnji šef struke crno-belih glavni je kandidat da se vrati na klupu u Humskoj, a prvi kontakti dve strane su već uspostavljeni

Mađarsko prvenstvo je u poslednja dva dana odjednom postalo veoma praćeno u Partizanu, ali ne zbog ljubavi prema tamošnjem fudbalu, raspleta u šampionskoj trci između Ferencvaroša i Videtona, već jedino zbog šefa struke tima iz Sekešfehervara – Marka Nikolića, koga u Humskoj, sva je prilika, ponovo žele na trenerskoj klupi!

Prvii kontakti dve strane su već uspostavljeni, izrećene su neke načelne ideje i želje, pa čeka se smiraj sezone ne bi li dve strane sele za pregovarački sto i pokušale da nastave gde su stale pre 365 dana, saznaje Telegraf.rs! Predsednik Partizana Milorad Vučelić je “čovek za vezu” sa Nikolićem, jer gaje veoma veliko uzajamno poštovanje.

Nikolić je juče boravio u Beogradu, povodom krsne slave Đurđevdan, gde je bio gost “učeniku” i prijatelju iz Videotona – Danku Lazoviću. Razbibrigu su ipak prekinuli pozivi iz Partizana, jer, rekosmo već, i u Humskoj pomno prate, rasplet u mađarskom šampionatu i imaju nameru da budu prvi u redu za potpis trenera, ukoliko dođe do njegovog razlaza sa Videotonom.

Marko Nikolić; Foto: Marko Todorović

Jer ono što je Nikolić učinio prošle sezone, kada je sa ekipom osvojio duplu krunu, svakako se ne zaboravlja i čelnici kluba (bar velika većina) bi ga rado ponovo videli na klupi. Naravno, o statusu šefa struke, njegovim ingerencijama i eventualnoj saradnji, dve strane tek treba da odlučuju kada se sastanu.

Kako se može čuti iz izvora bliskih klubu, finansije nisu previše bitne u Nikolićevom slučaju. Njega zanima plan, ideja i želja kluba da ideje realizuje i to je ono što ga motiviše da se posle godinu dana vrati na mesto uspeha. Crno-beli bi u tom slučaju morali da budu spremni na neku vrstu kompromisa, morali da pomere granice saradnje sa Nikolićem i daju mu šira ovlašćenja od uobičajenih za šefa struke.

Tako bi trener sam određivao fudbalere sa kojima želi da sarađuje, odnosno imao odrešene ruke u izboru tima, što je nekako i logično pošto odgovara za rezulate. Sličan modus je Crvena zvezda primenila sa trenerom Vladanom Milojevićem u tekućoj sezoni i to ne samo da je donelo berićet ekipi, već je i ceo klub profitirao, a za uzvrat mladi trener je nagrađen novim, znatno unosnijim ugovorom (u poslednjem potezu je Partizan prošle godine kasnio u slučaju Nikolića i izgubio ga).

Marko Nikolić na večitom derbiju; Foto: Marko Todorović

To, naravno, ne bi bio prvi put da Nikolić radi po tom principu u Humskoj, jer je i u leto 2014. praktično sam i nalazio i pregovarao sa pojačanjima. Crno-beli su se tada plasirali u grupnu fazu Lige Evrope i odigrali neke sjajne ili u najmanju ruku kvalitetne mečeve, poput dvomeča sa Ludogorecom i Totenhemom, a i protiv Bešiktaša u Istanbulu…

U svakom slučaju, do kraja kraja takmičenja u Mađarskoj je ostalo još četiri kola, Uprava Partizana je napravila prvi korak, treneru je dato do znanja da je raspletom situacije u tamošnjem šampionatu izbio na prvo mesto liste želja i ostalo je da Nikolić kaže šta želi i da li uopšte želi…

SLOVENCI SADA ČEKAJU NIKOLIĆA

Matjaš Kek (levo) i Darko Milanič (desno), su takođe želje Partizana; Foto: Profimedia

Par slovenačkih stručnjaka – Darko Milanič i Matjaž Kek je takođe i dalje interesantan Partizanu. Trener Maribora Darko Milanič je pratkično do prekjuče bio prvi pik, sve dok Ferencvaroš i Videoton nisu remizirali u mađarskom prvenstvu, čime je Nikolićev tim ostao na bod zaostatka u odnosu na glavnog takmaca za titulu.

Ukoliko bude nepredviđenih situacija, Milanič i Kek bi ponovo mogli da izbiju u prvi plan.

STOLICU NEĆE KLUB, IVIĆ NEĆE U HUMSKU

Ilija Stolica; Foto: MN Press

Cene u Humskoj Iliju Stolicu kao stručnjaka, s razlogom, jer je u prošlosti mnogo doprineo kao pomoćnik Zoranu Kizi Milinkoviću (pričalo se da je “mozak” stručnog štaba), što prošle sezone kada je Crvenoj zvezdi preoteo bodove u ključnom momentu I doneo crno-belima titulu.

Ali, postoji i ono “ali”, a tiče se dešavanja u vezi sa mladim stručnjakom u proteklih nekoliko meseci. Nekoliko ishitrenih izjava i postupaka, doneli su mu sankcije, kazne i sukob sa Fudbalskim savezom Srbije, što “bode” oči i ljudima iz Partizana, pa traže druga rešenja.

Vladimir Ivić; Foto: Telegraf

Što se Vladimira Ivića tiče, Partizan je u jednom trenutku svu svoju energiju usmerio upravo na njega, ali to nije bilo dovoljno da ga privoli u svoje redove.

Bivši fudbaler crno-belih je počeo razgovore sa izraelskim Makabijem, no, bez obzira na epilog, saznajemo da njega povratak u Humsku ne privlači i već je to saopštio čelnicima u nekoliko navrata.