TAVAMBA:Generalno, arbitar je bio protiv nas u drugom poluvremenu

Igra solidna, iako ipak daleko od evropskog nivoa, a rezultat – ipak gori od onoga što je Partizan prikazao u prvom sudaru sa Olimpijakosom. Međutim, očigledno je bilo dasu Grci, redovni učesnici Lige šampiona, za razliku od rivala navikli da igraju ovakve utakmice. Ipak, Leandre Tavamba, strelac jedinog gola za crno-bele u porazu od 1:3, smatra da nisu samo jeftino primljeni golovi presudili srpskom šampionu.
Sudija je mogao da dosudi penal u drugom poluvremenu za nas, posle starta nad Leonardom. To se desilo ispred mene. Istina, moram da još jednom pogledak snimak, ali mislim da je bilo za kazneni udarac. Generalno, arbitar je bio protiv nas u drugom poluvremenu. Naročito u situacijama kada je trebalo dosuditi prekršaje protiv Leonarda i Evertona, kaže Tavamba.

O sopstvenom učinku i golu već po tradiciji skromno…
Jesam ga ja dao, ali sam i prethodni put rekao da bih više voleo da tim pobedi, a ja da ne pogodim“.

Mnogo smelijim tonom govori Kamerunac kada priča o šansama da se Partizan domogne plej ofa za Ligu šampiona, iako će i okoreli navijači posle ovakvog ishoda prve utakmice reći da su šanse – minimalne. Ne i Tavamba.
I dalje mislim da možemo da prođemo Olimpijakos. Ostajem pri tom stavu. Vidim našu šansu, jer mislim da smo samo previše respektovali protivnika na početku meča“, kaže Tavamba.