Stojković u timu sezone u Saudijskoj Arabiji

Nekadašnji golman Partizana briljira u dresu Al Fejhe

Za golmane se kaže da su kao vino – što stariji to bolji. Vladimir Stojković uskoro puni 39 godina, ali nekadašnji reprezentativac Srbije se ne predaje, i dalje brani na visokom nivou. Iskusni čuvar mreže je imao odličnu sezonu u dresu saudijske Al Fejhe, tima koji s klupe vodi bivši trener Partizana Vuk Rašović.

Nekadašnji golman večitih beogradskih rivala izabran je u najbolji tim sezone u elitnoj ligi Saudijske Arabije. Društvo u idealnih 11 mu prave poznati igrači koji su ostavili trag na Starom kontinentu, kao što su Ever Banega, Taliska i Odion Igalo. U najboljem timu su mesta našli i RomarinjoKuevaBruno EnrikeHegaziAlioskiČafal i Davsari, jedini domaći igrač fudbaler.

Četiri kola pre kraja šampionata ove bogate azijske zemlje, Stojkovićev klub Al Fejha, kao debitant u najboljoj ligi, na visokom je šestom mestu. Mreže srpskog čuvara mreže najmanje se tresla ove sezone, samo 22 puta na 26 utakmice, što znači da bivši golman Partizana i Crvene zvezde prima manje od pogotka po meču.

Za titulu u Saudijskoj Arabiji bore se Al Itihad i Al Hilal, s tim da je kruna mnogo bliža ekipi iz Džede koja ima šest bodova više od azijskog prvaka i branioca krune u Saudijskoj Arabiji, Al Hilala.

Stojković je tokom karijere koja traje više od dve decenije promenio veliki broj klubova. Osim Zvezde i Partizana čuvao je gol Zemuna, Nanta, Vitesea, lisabonskog Sportinga, Hetafea, Vigana, Ergotelisa, Makabi Haife i Notingem Foresta. Za najbolju reprezentaciju Srbije je branio 12 godina, a poslednji put na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Ugovor sa Al Fejhom mu ističe narednog meseca, pa videćemo da li će dobre partije u debitantskoj sezoni u Saudijskoj Arabii da mu donesu transfer u neki veći klub.

Originalni članak Mozzart sport