Stanojević: Voždovac je pokazao da može svakoga da pobedi

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da očekuje tešku prvenstvenu utakmicu protiv Voždovca, za koga je podsetio da je i u prošlosti pokazao da može da pobedi najveće rivale.”Voždovac je ozbiljna ekipa, pogotovo na svom stadionu. Nijedna utakmica nije bila laka. Nekad smo pobeđivali ubedljivije nego što je bilo na terenu, ali zadovoljan sam da smo pobedili sve utakmice do sada. Voždovac uvek može da pobedi, pogotovo na svom terenu. Nadamo se da mogu da pobede barem našeg rivala. Ovo je plej-of, svako svakog može da pobedi. Nije lako pobediti sve utakmice”, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana igraju u ponedeljak od 16.30 na gostujućem terenu protiv Voždovca, utakmicu 36. kola Super lige Srbije. Crno-belima treba pobeda kako bi ostali u trci za titulu sa Crvenom zvezdom, a Voždovac mora da pobedi kako bi ostao u igri za plasman u Ligu konferencija.

Otkako se Stanojević vratio u Partizan, njegova ekipa je svih pet puta pobedila Voždovac uz gol-razliku 16:0. Stanojević je rekao da Voždovac ima prepoznatljiv stil igre, da ne očekuje da će igrati povučeno, ali ni da će posebno napasti Partizan, već da će igrati kako je igrao do sada. 

“Svaka utakmica je drugačija, oni se bore direktno za Evropu, njima je pobeda neophodna i iz tog razloga neće biti kalkulacija, već više rizika. Nama je potrebna pobeda, mora da se rizikuje. Ne očekujem ništa drugačije, menjali su sisteme tokom utakmica, ali način igre i model igre ne menjaju, to nam je jasno”, dodao je on.

Voždovac će u poslednja dva kola u prvenstvu igrati protiv Partizana i Zvezde, a trener Aleksandar Linta rekao je da će ekipa pokušati da ostvari obe pobede. Upitan da li je realno da se to dogodi, Stanojević je odgovorio potvrdno.

“Voždovac je to radio ranije u prošlosti. Može da se desi da izgube sa 0:3, a može da se desi i da te pobede sa 2:0. Sve najbolje mislim o radu trenera Linte, kada igrate na svom terenu, tamo je specifično, veštačka trava, vruće, biće 30 stepeni i mnogo teško i prirodno je da misliš da se pitaš”, naveo je on.

Novinare je zanimalo i da Stanojević prokomentariše veliki broj propuštenih prilika protiv Vojvodine, u polufinalu Kupa, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 2:1, prošle srede.

On je rekao da su propuštene šanse i za njega bile najveći utisak, ali da misli da ekipa nije imala loš dan, pošto je napravila toliko prilika.

“Nije bilo prijatno za mene kada nenormalni broj prilika ne iskoristite. Raduje me da smo bili opasni i stvorili toliko šansi, bitno je da su igrači bili opasni po gol Vojvodine. Analizirali smo, pokazali šanse koje smo imali, kako smo dolazili do njih i na koji način smo promašivali. Oprezni smo jer obično mnogo puta se dogodi da ne pobediš kada ih toliko promašiš. Volimo na vreme da zatvorimo utakmicu, ali posle toga Vojvodina nas nije ugrožavala i bez obzira na sve kontrolisali smo utakmicu”, naveo je.

Upitan o podršci koju je dobio od navijača tokom utakmice sa Vojvodinom, Stanojević je rekao da mu je neprijatno da priča o tome, ali je zahvalio na podršci i snazi koju su doneli igračima.

“Drago mi je da su nas bodrili tokom utakmice. Fantastična atmosfera na početku, kada smo promašili šanse dobili smo aplauz, a od 75. minuta kada se lomila utakmica navijači su nas sa svih tribina bodrili i vodili do pobede i finala Kupa. To mnogo znači igračima, hvala im na tome”, dodao je trener crno-belih.

Partizan će u finalu Kupa igrati protiv branioca trofeja Crvene zvezde.

“Ne razmišljamo o tome. Čekamo žreb. Drago nam je što smo opet u finalu, da imamo večiti derbi, to je uvek lepo za sve nas i gledaoce. Srećni smo i ponosni zbog finala”, rekao je Stanojević.

Originalni članak: Beta