STANOJE O BONUS PRAVILIMA: MORA DA SE ZNA RED, A NE DA TO BUDE STRANAC

„Bilo bi dobro da to važi za sledeću godinu, da klub ima vremena da se pripremi“, poručio novi šef stručnog štaba crno-belih

Prilično mirno i odmereno je delovao Aleksandar Stanojević na zvaničnoj promociji na stadionu u Humskoj, na početku trećeg mandata kao trener Partizana.

Govorio je mirno, bio vrlo pozitivan, ali nije bežao ni od stvari koje mu smetaju u srpskom fudbalu. Pre svega sve glasnije najave da će timovi Mozzart Bet Superlige u narednoj sezoni morati istovremeno na terenu da imaju dvojicu bonus igrača.

„Nisam fan tog pravila.Jesam, ali moraju da se imaju egzaktni podaci. Ne da se donose izmene pravila za prvenstvo koje počinje za 15 dana. Takođe, ako je bonus igrač od 23 godine – to onda nije dobro. Nije dobro ni kada je bonus stranac, odnosno igrač koji igra za drugu reprezentaciju. Mi jesmo za to, ali da ide redovnim putem“, poručio je Aleksandar Stanojević.

On je rekao da klubovi nisu imali vremena da se pripreme, i da samo treba slediti uputstva UEFA.

„Dešavalo se da klub kupi igrača 2004. godište, a da su sada bonusi 2002. Znate kako se menjaju pravila, tako što se godinu dana ranije najavi. Klub mora da se pripremi. Samo da vas podsetim da sam i pre bonus pravila igrao sa mladim igračima. Uvek sam za to“.

Originalni članak: Mozzart sport