Specijalna utakmica Nemanje Miletića – prvi put sa trakom u Partizanu

Pamtiće se po rezervnim sastavima oba tima, ubedljivoj pobedi branioca trofeja, debitantskim golovma Lazara Pavlovića, skromnoj poseti, ali i – traci oko mišice Nemanje Miletića. Odložena utakmica osmine finala Kupa Srbije, Partizan – Spartak (4:0), zauzeće posebno mesto u karijeri iskusnog defanzivca, jer je u sredu veče prvi put izašao na teren kao kapiten crno-belih.

Posle tri godine i osam meseci provedenih na Topčiderskom brdu, Miletiću je ukazana čast da predvodi ekipu. Možda je ta uloga u savremenom fudbalu izgubila na značaju, jasno je i da sama utakmica nije mogla da ima težinu kao večiti derbi ili evropski izazovi, ali je pokazala koliko struka veruje povremenom A reprezentativcu. Prema određenim informacijama, Savo Milošević se dvoumio da li da traku poveri Saši Zdjelaru ili Nemanji Miletiću, da bi na kraju prevagnula činjenica da je defanzivac duže u klubu.

Utakmica sa Spartakom, na kojoj je van protokola ostao izvorni kapiten Vladimir Stojković, a na klupi duži po stažu Bojan Ostojić, bila je Miletiću 123. otkako je leta 2017. angažovan iz belgijskog Vesterloa. Tad sa zadatkom da zameni Nikolu Milenkovića, koji se preselio u Fjorentinu. Ispalo je da je samo prvu sezonu igrao na mestu štopera, da bi se kasnije pomerio uz desnu aut liniju i, kako sam kaže, „namestio“ da igra beka.

U međuvremenu, osvojio je dva trofeja Kupa Srbije, igrao dve grupne faze Lige Evrope, jednom prezimio u tom takmičenju, a kad je kapitenska traka u pitanju, slušao komande Miroslava Vulićevića (tad je Miletić jedino i igrao štopera), Vladimira Stojkovića, Saše Ilića, Danila Pantića, Filipa Kljajića, Bojana Ostojića, Marka Jevtovića, Saše Zdjelara i Zorana Tošića.

Sad je i sam dočekao da bude glavni…