Šok reakcija iz Španije na odluke Evrolige! Kažnjen samo Partizan, ovo je uvreda za inteligenciju!

Na portalu Mundo Deportiva navijači masovno kritikuju Disciplinskog sudiju elitnog takmičenja

Šok reakcija iz Španije na odluke Evrolige! Kažnjen samo Partizan, ovo je uvreda za inteligenciju!

Matijas Lesor – Copyright Profimedia/Cordon Press

Odluka Disciplinskog sudije Evrolige povodom prekinute druge utakmice četvrtfinala plej-ofa elitnog takmičenja između Reala i Partizana izazvala je brojne reakcije u Španiji. I to uglavnom negativne, jer se većinom smatra da je s njom kažnjen samo beogradski klub.

Podsetimo, zbog masovne tuče košarkaša oba tima kapiten crno-belih Kevin Panter je suspendovan na dve utakmice, a centar Matijas Lesor na jednu, dok su kod Madriđana kažnjeni Geršon Jabuseli sa pet i Gabrijel Dek sa jednom utakmicom zabrane igranja u elitnom takmičenju.

I ništa tu verovatno ne bi bilo mnogo sporno, da Francuz iz redova „kraljevskog kluba“ nije izveo džudo zahvat kojim je mogao da ugrozi dalju karijeru Dantea Eksuma, a da Argentinac nije bio taj zbog čije reakcije je nadgurivanje Pantera i Ljulja preraslo u retko viđeni skandal u najelitnijem klupskom kontinentalnom takmičenju.

Imajući sve to u vidu, navijači na portalu „Mundo Deportiva“ većinski nisu krili razočaranje u čuđenje izrečenim sankcijama iz kancelarija u Barseloni.

Ove kazne su uvreda za inteligenciju. Real kao da nije sankcionisan. Rekao sam, Don Florentino brzo reaguje u kancelarijama i sve završava s manjim sukobom. Drugim rečima, o važnosti stvari odlučuje se na „Bernabeuu“. Ova kazna samo doliva ulje na vatru koja ih čeka u Beogradu. Pomolimo s da se ništa ozbiljno ne dogodi – napisao je jedan od čitalaca uglednog katalonskog lista, dok je drugi dodao:

– Uz ove sankcije sutra može doći do nove slične tuče.

Bilo je onih koji su protestvovali zbog nemogućnosti ulaganja žalbe na izrečenu kaznu.

– Ekipe bi trebalo da se ujedine i odbiju da igraju utakmicu. Kako to da je kazna za igrače konačna? Jesmo li se vratili u srednji vek?

Mnogi su se složili kako je Real posle ovih kazni dobio prednost u seriji.

Ovo je sramota i tera me da nikada više ne pogledam nijedan sport u kojem učestvuje Real Madrid. Mislim da je žalosno i odvratno da je samo pet utakmica suspenzije dobio neko ko je umalo ubio protivničkog igrača… Sramota, a još veća za one koji opravdavaju agresiju – napisao je jedan od navijača, a drugi je imao veoma slično razmišljanje.

– Drugim rečima, posle sramne tuče koju je izazvala ekipa Reala sastavljena od loših sportista i loših gubitnika, u sledećoj utakmici Partizan igra bez tri igrača, a Real bez dva… Korumpirani lopovi, kriminalci…

Originalni članak 24sedam.rs