Slađan Šćepović – Još uvek nije gotovo, hajde da poguramo igrače do Evrope!

Ako neko zna kako Partizan ,,diše”, onda je to Slađan Šćepović, nekadašnji fudbaler Partizana, a danas skaut u svom matičnom klubu, koji je ostavio dubok trag u crno-belom dresu.

Kao neko ko je ceo život uz Partizan, prvo kao fudbaler, potom trener u mlađim kategorijama, ali i otac bivših igrača crno-belih – Marka i Stefana Šćepovića, gostujući u Partizanovom Podcastu imao je poruku za sve navijače:

„Ako su navijači uz Partizan i ako svi dišu kao jedan da pomognu klubu, onda su to pravi navijači. Najlakše je kritikovati, svi vidimo kada nešto ne valja, ali hajde da pokušamo da damo vetar u leđa igračima da ovo prevaziđu i dođu do Evrope“, započeo je Šćepović.

Prisetio se i čuvene rečenice „Bravo Partizan, lavljeg srca“ i antologijskog meča protiv Seltika gde su crno-beli golom upravo našeg današnjeg gosta prošli dalje u Kupu pobednika kupova, 1989. godine:

„Lopta je letela ka meni, a ja sam video da su golman i još jedan igrač na gol liniji. Samo sam želeo da je što jače udarim i, na moju sreću, lopta je, i pored toga što je zakačila golmana, završila u mreži, a mi smo prošli dalje“, objašnjava popularni Šćepa kako se sve odvilo na Seltik Parku.

Otkrio je i kakve je savete davao svojim sinovima kada su igrali za Partizan:
„Uvek sam govorio i Marku i Stefanu: „U Partizanu je stalno pritisak i morate da se izborite sa tim. Ili možeš ili ne možeš, ili znaš ili ne znaš!“ Fudbal ti mnogo daje, ali ti mnogo i uzima“, započeo je Šćepović i u dahu nastavio:

„Navijači su uvek u pravu, ali umeju i da budu previše strogi prema deci Partizana. Ta deca stvarno vole klub, a Partizan živi od mladih igrača, treba ih podržati“, zaključio je Šćepović.

Zvanični sajt FK PARTIZAN