Šehović o predstojećim mečevima, Hazizi, šikaniranju Jovanovića, Vlahoviću u Realu…

Zlatan Šehović spreman da protiv Napretka i Šerifa dostojno zameni kapitena Slobodana Uroševića, van stroja zbog kartona

Prinudna pauza za Slobodana Uroševića, produkt žutih kartona u smiraj mečeva s Novim Pazarom i Slovackom, katapultirala je u krupan kadar Zlatana Šehovića, Partizanovo rešenje na levom beku za prolećnu premijeru s Napretkom i gostovanje Šerifu u šesnaestini finala Lige konferencije.

Letošnji povratnik u crno-belo jato posle dvoipogodišnjeg pečalbarenja u Izraelu dočekuje šansu k’o zapeta puška!

– Lukač je u finišu jeseni non-stop pričao: „E, ako sad Čaki požuti… budi spreman!” Naš golman sve prati, bio sam upućen šta se događa – „igra brk” Partizanovom đaku iz „klase 2000”.

Dakle, Grobari nemaju razlog za brigu?

– Što se tiče kondicionog plana – uvek sam maksimalan, osećam se još bolje nego posle letnjih priprema. Prezadovoljan sam kako to izgleda i posle 80. minuta kad kreće zamor.

Trijumf pod Bagdalom – imperativ, trener Gordan Petrić je apostrofirao – rezultat iznad lepote?

– Biće težak teren, blato, međutim, moramo da dobijemo tu utakmicu. Spremamo se za veliku borbu i, naravno, pobedu.

Čarapani su u prošlosti znali i da stopiraju Parni valjak?

– Eto, prošle godine u Humskoj… Uvek neugodna ekipa, domaćinska, s dobrim trenerom i igračima. Naravno, hoćemo da započnemo proleće na dobar način.

Kvartet ispred Popovića – Filipović (Živković), Marković, Vujačić i Šehović garantuje „nulu” u Lazarevom gradu?

– Ne ulazim u to ko će da igra, budem li u 11 – sigurno ću da imam jaka leđa. Marković i ja – kao da se nikad nismo ni odvajali! Dok sam bio u Izraelu, Sveta u Grčkoj – non-stop smo bili u kontaktu, u doba korone pričali po sat, dva, igrali čuveni „Pab dži”. Verujem da ćemo da budemo uspešni i na terenu.

Znači, nema predaje, iako je Crvena zvezda na plus 10?

Gledao sam „hajlajtse” Zvezdinog meča s Ludogorecom. Komšije su dobra ekipa, kao i uvek, promenili su trenera usred sezone, ne znam kako to utiče na njih. Od igrača, na primer, svideo mi se Bukari.

Mogu li crveno-beli negde da izgube bodove?

– Mogu! TSC je jedan od najvećih kandidata da otkine bod, Vojvodina je lepo odradila pripreme. Čukarički je uvek neugodan kod kuće, Novi Pazar dobro igra ove godine. Kvalitet je sve veći… fudbal nam raste.

Posedujete kompetencije za procenu, „kam-beka” iz Izraela, čuli smo – i kvalitetnih izdanja u Makabiju iz Netanje?

– Pun pogodak što sam u zimu 2020. otišao tamo! Ne kajem se nijednog trenutka. Sjajne dve i po godine, igrao sam kod svakog trenera, prošle sezone izborili smo treće mesto i kvalifikacije za Ligu konferencije. Makabi je sad osvojio i kup, pratim ih i dalje.

Gde je teže igrati levog beka: u Netanji ili Partizanu?

– Nije bek više što je bio nekad! Svuda se, generalno, traži da bude i krilo… Zahtevnije je u Partizanu, ali nije to neka razlika, uvek moraš da daš maksimum i da se ubacuješ.

Kažu, imate jednu nesreću: na vašoj poziciji igra Slobodan Urošević, kapiten blistavih izdanja?

– Urošević nikad nije igrao bolje, nemam tu šta da zamerim. Kad ga gledam, stvarno sam srećan. Svako se bori za sebe, verujem da će u jednom trenutku i moj rad da dođe na naplatu, kao što se to dogodilo i Čakiju.

Pamtimo, nisu ga, svojevremeno, poveli na pripreme na Zlatibor?

Pričali smo mnogo, imamo super odnos, zdrava konkurencija… Potrebni su – glava i karakter. Čaki je pobednik, sve je izdržao i vidite gde je sad.

Partizanovce zanima: kad će konačno da se zapeva u Humskoj?

– Ja, kao dete kluba, nadam se svake godine, ne odustajem ni ove. Ako ne uspemo sad – Bože moj, ispravićemo naredne sezone. Sve smo bliži tom cilju.

Gordanom Petrićem sve je moguće?

– Znamo se iz perioda kad je bio pomoćnik Bati Mirkoviću. Sedeo je na klupi, smirivao. Interesovalo me je da li će i kao šef da bude takav – ostao je. Sjajna ličnost, odluke donosi mirne glave – nebitno da li je prvi ili 90. minut. Super trener!

Kad smo kod Bate… Hvalio vas je, uz dodatak: „Mnogo (i) bije”?

– Jeste! Ne mogu da kažem da sam se smirio, jednostavno, takav sam. Videli ste i Belića – zaleti se i pocrveni protiv Slovackog. Takav sam i ja, volim naboj, duele… Pričali su mi: sve je to dobro što imaš, ali moraš pametnije da iskoristiš. I to je vrsta kvaliteta, u tom smislu možda je i neophodan balans – zaključio je Zlatan Šehović.

SVI POŠTUJU NATHA

Natho – kultnog statusa u Izraelu?

– Svi ga znaju i poštuju, pitali su me po dolasku u Netanju – da li sam ga upoznao. Govore da je super, kapiten reprezentacije i nosilac igre.

Madar?

– Izraelci su zagriženi za košarku i Makabi Tel Aviv. Bio sam na jednoj utakmici, znaju i Madara, naravno.

ODLIČNI HAZIZA

Igrajući u Netanji vojevali ste i sa Hazizom, krilnim napadačem Makabija iz Haife i na radaru Partizana?

– Igrali smo četiri, pet puta: Haziza je bio na drugoj strani, čuvao sam Acilija, takođe sjajnog. Odličan, nadam se da će da dođe do dogovora…

MISLIO SAM DA ĆEVLAHOVIĆ U REAL

Kao klasić Dušana Vlahovića niste iznenađeni što je dogurao do Juventusa?

 Mislio sam da će u Real! Pričao sam to i kad je igrao Primaveru: da će da nadođe i bude vrhunski. Kad mu vidite karakter, sportski bezobrazluk… Nije imao pardona ni prema kome.

U kontaktu ste?

– Razmenjujemo poruke na Instagramu, sreli smo se i u Beogradu, ispričali… Prijatelj iz Izraela me je zamolio da mu Duca pošalje rođendansku čestitku, snimio ju je…

PODRŠKA JOVANOVIĆU

Za dve i po sezone u Izraelu niste imali problema kao Lazar Jovanović, nedavno šikaniran od gazde Makabija Bnei Rejne?

– Da li je to istina ili ne – uvek ću da verujem igraču. Poslušao sam snimke i ovom prilikom Lazaru pružam podršku. Nikad nisam imao problem, ni najmanji. To što je sindikat stao uz Jovanovića nimalo me ne čudi – ljudi su tamo ozbiljni i uz strance u svemu. Verujem da će da pobedi pravda – naglasio je Šehović.

Originalni tekst Sportski žurnal