Sećate li se “Maradone iz Tunisa” koji je bio u Partizanu? Evo čime se sada bavi, mnogi ga ne bi prepoznali

Ovdašnja javnost imala je visoka očekivanja…

Kada je u leto 2008. godine Kamel Zaim zadužio dres Partizana, mnogi navijači crno-belih bili su oduševljeni. Tuniski fudbaler je predstavljen kao najveće pojačanje prelaznog roka i jedan od ključnih igrača u pohodu na grupnu fazu Lige šampiona.

Uz sve to, Zaim je imao epitet jednog od najboljih fudbalera “crnog kontinenta”, a za njegove usluge pored Partizana, bili su zainteresovani turski Ankaraguču i francuski Grenobl.

On je tada odlučio da iz Esperanse pređe u klub iz Humske, te je naveo da mu je najveći motiv Liga šampiona i visoke ambicije kluba.

– Ovde sam najviše zbog Lige šampiona. Hteo sam da iskusim nešto novo u životu, dobro sam se raspitao o Partizanu o kojem se dosta zna u mojoj zemlji, i napravio, verujem, dobar izbor. Pokušaću sve što mogu da pomognem novom klubu da se kvalifikuje za najjače evropsko takmičenje. Igrao sam afričku Ligu šampiona, ali ona je u Evropi sigurno mnogo kvalitetnija – rekao je tada Zaim.

Ipak, pomenuti fudbaler nije ostavio značajan trag. Zaim je crno-beli dres obukao svega šest puta, te je napustio klub posle odigrane polusezone i nije učestvovao u osvajanju titule.

Nakon Partizana nastupao je za timove u Kataru i Tunisu, da bi se od fudbala zvanično oprostio 2015. godine i to u dresu Bizertana.

Zaim je ostao u fudbalu, a oprobao se i u trenerskom poslu. “Maradona iz Tunisa” je u septembru 2020. godine imenovan za prvog trenera Al-Kavkaba, tima iz Saudijske Arabije, ali se nije proslavio – dobio je otkaz posle samo devet odigranih kola.

Ipak, i pored kraha u trenerskom poslu, on odnedavno radi kao stručni konsultant na jednoj televiziji u rodnom Tunisu.

Očito je da poseduje veliko fudbalsko znanje, ali je u Partizanu ostao nedorečen.

Evo kako danas izgleda “Maradona iz Tunisa”.

Originalni članak: Telegraf.rs