Šćepanović pred Monako: Možda će biti i teže nego protiv Albe

Pomoćni trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović rekao je danas da njegovu ekipu protiv Monaka očekuje možda i teža utakmica nego protiv Albe i istakao da crno-beli moraju da budu maksimalno fokusirani i spremni da 40 minuta pariraju ozbiljnoj ekipi.

– Jedna vrsta košarke se igra u Evrokupu, druga u ABA ligi. Jeste isti sport, ali je ipak malo drugačiji način igre. U Top 16 svakako nema loše ekipe i zato je veoma bitno da u meč uđemo maksimalno ozbiljno, kao što je bilo protiv Albe, kao što su bile i ove utakmice posle Albe. Meč dočekujemo u dobrom raspoloženju, jer kada vežete par pobeda na tako dobar način, protiv dobrih protivnika, onda samopouzdanja ne fali – rekao je Šćepanovićnovinarima u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Partizan sutra dočekuje Monako u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa, posle pobede i poraza u prve dve utakmice.

– Očekuje nas veoma težak meč, čak možda teži nego protiv Albe jer je to stabilna ekipa, u dobrom sistemu, sa trenerom koji zna da radi svoj posao veoma dobro… Mi treba da se pripremimo na način da igramo svoju igru, da nametnemo svoj ritam – rekao je Šćepanović.

Govoreći o timu Monaka, Šćepanović je naveo da je reč o iskusnoj ekipi koja igra veoma tvrdu i organizovanu košarku. ;

– Potpuno drugačiji stil košarke nego što je bilo s Albom. Mnogo je manje trčanja, ali mnogo više organizovanja na pola terena. Baš tvrda ekipa koja se 40 minuta ne predaje, oni lome protivnika 40 minuta i ako vide neku svoju šansu u dva minuta, u ta dva minuta će pokušati da dobiju utakmicu. Zato moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremi i mentalno i fizički da 40 minuta pariramo jednoj odličnoj ekipi.

Nakon dva odigrana kola sve ekipe u Grupi A imaju isti skor, po pobedu i poraz.

– Kako sada izgleda tabela, to je to i što se tiče kvaliteta. Sve ekipe su manje-više ujednačene, sve ekipe na svom parketu imaju određenu prednost. Moje je mišljenje da će do poslednjeg kola biti izjednačena grupa – rekao je Šćepanović.