Šćepanović: Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala

 „Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala“

FOTO: MN Press

Večeras je na programu odlučujuća utakmica između Real Madrida Partizana, ulog je veliki, plasman na Fajnal-for Evrolige, a za „Mozzart Sport“ je govorio nekadašnji košarkaš i trener crno-belih Vlado Šćepanović.

„Sve se svelo na jednu utakmicu. Jednostavno, po meni nema velikih tajni. Posle četiri utakmice ekipe se košarkaški vrlo dobro poznaju i odlučivaće psihološki momenatPo meni su šanse 50-50. Partizan ima svoje prednosti, Real igra opet na svom parketu i uradiće sve da se ovog puta ne ponovi scenario iz prva dva meča“

Šćepanović smatra da je Partizan u mnogo boljoj igračkoj prednosti od „kraljevske ekipe“ kojoj nedostaju Jabusele i Dek.

„Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala. Deficitarni su na poziciji četiri i ne znam da li će uspeti da pronađu rešenje na toj poziciji protiv Ledeja koji je četvrti meč odigrao fenomenalno. Veliko je pitanje sa kojim igračem će oni to da pokriju. Dek ne igra, a on može da pokrije pozicije tri i četiri, zbog čega je jako važan igrač u njihovoj rotaciji. Otvorili su karte jedni i drugi na ove četiri utakmice i sada, ko bude bolje psihološki spreman i mirniji, uz bolji procenat šuta koji će igrati veliku ulogu“.

Istakao je nekadašnji vrsni strelac crno-belih da je incident na kraju druge utakmice više odgovarao Realu.

„Čudna situacija tokom sve četiri utakmice, pogotovo one druge koja je odredila tok ostatka serije. Onaj incident dogodio se bespotrebno i nesumnjivo je više išao naruku Realu nego Partizanu. Da se to nije desilo, sada bismo verovatno pričali o Fajnal foru i Partizanovoj utakmici sa BarselonomNažalost, to se dešava i u Evroligi. Isti je promenio ceo tok serije, Real je uspeo da vrati oba brejka i vrati seriju nazad, da izbori petu utakmicu“

Svi se sada uzdaju u Kevina Pantera.

„On je verovatno malo ispao iz ritma utakmica. Izuzetno je bitan i iskusan igrač i ne verujem da će za njega odsustvo da predstavlja veliki problem. Imaće sigurno veliku minutažu. Igrači koji nose, sa obe strane, igraće najveći broj minuta. Zato očekujem da i Tavares odigra svih 40 minuta, ako ne uđe u problem sa faulovima. Ovo je jedna utakmica, koja vodi na Fajnal for“.

Na kraju je Šćepanović govorio o odbrani Real Madrida.

„Mateo je jednostavno prinuđen na to. Real Madrid u ovom igračkom sastavu ne može da parira Partizanu 40 minuta u igri čovek na čoveka. To smo definitivno videli. Oni su baš zbog Panterovog odsustva usmeravali sve snage na Tavaresa i poremetili su u dobroj meri napadačku igru Partizana. Sada je potpuno druga situacija, otvara se šut spolja. Sigurno će Mateo koristiti promene odbrana da bi poremetio Partizanov ritam u napadu koji je mnogo potentniji od Realovog. Po meni, ključ Realove igre u odbrani je Tavares. To je igrač na kome se bazira kompletna Realova igra u oba polja. Ne sumnjam da je Željko pripremio najbolji mogući napad protiv takve odbrane“.

Originalni tekst Telesport.rs