Savo Milošević na zvaničnom sajtu Mančestera: U idealnom timu Dvajta Jorka

Davno je bilo, ali se pamti. Tri godine je proveo Savo Milošević u Birmingemu, prve dve delio svlačionicu sa Dvajtom Jorkom i za to vreme impresionirao ljubitelje fubdala na Ostrvu, da ga se i danas po lepom sećaju.

Ni manje, ni više, aktuelni šef stručnog štaba Partizana osvanuo je na Vaskrs na zvaničnom sajtu Mančester junajteda, u odeljku u kome su autori komponovali idealni tim Dvajta Jorka od fudbalera koji su reprezentativcu Trinidada i Tobaga bili saigrači tokom karijere. Povod je činjenica da bi danas, da nema stanke u prvenstvu, u okviru Premijer lige na programu bio duel Aston Vile i Crvenih đavola, klubova u kojima se Jork nadavao golova. Dovoljan razlog da kad već nema fudbala, administratori zvaničnog glasila kluba sa Old Traforda kreiraju imaginarnih 11 s kojima je vrsni golgeter igrao na dve adrese.

Savo je od 1995, kad je otišao iz Humske za 3.500.000 funti, bio član Vile do 1998. A već u prvoj sezoni dao je 13 golova, uključujući i vodeći u finalu Liga kupa protiv Lidsa na Vembliju (3:0).
Srpski napadač je ostvario pristojan golgeterski učinak u Premijer ligi, posle koje je krenuo ka još većim ostvarenjima u karijeri. Između ostalog, osvajanju Zlatne kopačke na EURO 2000. u Belgiji i Holandiji sa reprezentacijom Jugoslavije“, primećuju u Mančesteru.

Partner Miloševiću u napadu zamišljenog tima Endi Kol, koji je baš sa Jorkom činio ubitačan tandem pod palicom ser Aleksa Fergusona u žetvi trofeja u drugoj polovini 90-ih, a najviše se pamte po čuvenoj 1999. kad je Junajted osvojio triplu krunu (Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup).

Svih 11 igrača u izboru za „Jorkov idealni tim“ su iz  Aston Vile i Mančestera, za koje je zbirno postigao 163 gola. Taj sastav izgleda ovako:
Mark Bosnić – Geri Nevil, Pol Mekarti, Ugo Ehiogu, Stiv Staunton – Dejvid Bekam, Pols Skols, Roj Kin, Rajan Gigs – Endi Kol, Savo Milošević.

Izvor Mozzart sport