Savo, Duljaj, Milivoje: Legendo, gospodine, počivaj u miru

Tuga zbog odlaska Ilije Petkovića

Savo, Duljaj, Milivoje: Legendo, gospodine, počivaj u miru

Petković i Milošević (©MN Press)

Vest da je preminuo Ilija Petković, legenda srpskog fudbala, nama najsvežiji u sećanju kao nekadašnji selektor reprezentacije, potresla je celokupnu javnost.

Od Petkovića su se porukom oprostili Fudbalski savez Srbije, Partizan, Zvezda, a javljaju se i njegovi nekadašnji puleni iz državnog tima.

Nekadašnji golgeter reprezentacije, sada trener Partizana Savo Milošević teško je podneo odlazak bivšeg učitelja.

Jedan od najvećih napadača koje je imala naša država. I još veća ljudska gromada! Čovek neverovatnog duha i vedrine i uvek pozitivnog stava, što je prava retkost na ovim prostorima. Bio mi je trener i učitelj, i u jednom i u drugom sam mnogo naučio. Večna ti slava dragi moj Petko! I hvala za sve“, rekao je Savo Milošević.

IN MEMORIAM: Ilija Petković

Njegov nekadašnji saigrač iz državnog tima Igor Duljaj takođe je potresen zbog smrti Ilije Petkovića.

Bio mi je kao drugi otac, neko sa kim sam prošao prelepe trenutke u karijeri. Nedavno sam ga video na stadionu Partizana, kada me je kao i uvek pitao za porodicu uz velike pozdrave njima. Iskreno, baš sam pogođen i zatečen, jer je otišao veliki i dobar čovek. Ako je neko bio oličenje dobrote i poštenja, to je bio Petko“, rekao je Duljaj za Telegraf.

Kratku oproštajnu poruku objavio je i Milivoje Ćirković, koji je nastupe u reprezentaciji imao dok je Petković bio selektor.

Gospodine, legendo, selektore… Neka ti je večna slava i hvala za sve“, napisao je Ćirković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *