Saša Danilović:”Čast i priznanje”!

Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner“, rekao je Danilović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

“Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta”, izjavio je Danilović.

Nacrt predizbornog programa PSD možete preuzeti na sledećem linku:

http://www.kss.rs/wp-content/uploads/Predlog-Programa-aktivnosti-KSS-Predrag-Danilovic.pdf?langcir=lat

Predrag Danilović je rođen 26. februara 1970. godine u Sarajevu. U profesionalnoj karijeri igrao je za Partizan, Virtus Bolonju i NBA klubove Majami i Dalas, a karijeru je završio 2000. u Virtusu.

Sa reprezentacijom naše zemlje osvojio zlato na EP 1989, 1991, 1995. i 1997, bronzu na EP 1999, kao i srebro na OI 1996. u Atlanti. FIBA ga je proglasila za najboljeg igrača Evrope 1995. godine

Sa Partizanom je 1992. bio klupski šampion Evrope, a osvojio je i evropski Kup Radivoja Koraća, nacionalno prvenstvo i dva Kupa Jugoslavije. U dresu Virtusa bio je evropski šampion 1998. godine, u Italiji je osvojio četiri nacionalna prvenstva, jedan Kup i jedan Superkup.

Godinama je uspešno obavljao funkciju predsednika Partizana, koju je napustio u avgustu 2015. godine.

predrag-danilovic4