Šampion se vraća u staru halu, “Master” domaćin kvalifikacija za LŠ

Crno-bele odbojkaše čekaju tri važne evropske utakmice od 10. do 12. novembra u Beogradu

Odbojkaši Partizana su i definitivno domaćini drugog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Crno-beli će se od 10. do 12. novembra boriti za ulazak u grupnu fazu elitnog takmičenja u dvorani “Master”.

Ranije je objavljeno da su šampioni Srbije prešli u halu “Aleksandar Nikolić”, ali je došlo do komplikacija. Tačnije, prebačene su neke druge utakmice u nekadašnji “Pionir”, pa su Janićevi izabranici ostali bez mogućnosti da igraju na tom mestu drugu rundu kvalifikacija.

Tražilo se rešenje i doneta je odluka da se naredna tri evropska meča igraju u zemunskom “Masteru”.

U prvom kolu će Partizan igrati 10. novembra protiv austrijskog Hipo Tirol Insbruka (19.00). Dan kasnije od 20.00 časova rival je crnogorska Budva (Lazar DodićLazar MočićVasilije Milenković), a u nedelju je protivnik španski Guaguas Las Palmasa od 20.00 časova.

Utakmice duge grupe odigraće se u Galaciju u Rumuniji, a pored domaće Arkade na turniru će igrati i grčki Olimpijakos Pirej, ukrajinski Prometej Dnjipro (Mihajlo Stanković) i bugarski Neftohimik Burgas (Stevan Simić).

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2024. iz II runde kvalifikacija izboriće dve prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana ekipa iz obe grupe.

Originalni članak: Mozzart sport.rs