SAMO ZA NAŠ SAJT-MARKO JOVIČIĆ

1.Vredno si radio na pripremama,za neke neupućene ti si neočekivano našao se među stativama na utakmici u Novom Sadu?

Sam potpis ugovora sa Partizanom dovoljan mi je motiv da na svakom treningu dam svoj maksimum.Pored toga profesionalac sam i naučen sam da na svakom treningu dam maksimum,a od šefa zavisi hoću li biti na golu ili među rezervama.

2.Ti i Nemanja ste odlični prijatelji ali ne možete obijica na gol 🙂 ?

Da ja i Nemanja se dugo poznajemo,dobri smo drugari.Jednostavno naš posao je takav i ne možemo obojica u isto vreme da budemo u igri.

3.U Novom Sadu delovao si dosta sigurno kao da imaš ,,mali milion utakmica” u rukavicama u dresu Partizana?

Jednostavno,bio sam svestan koliko sam čekao šansu i bio sam rešen da je iskoristim na najbolji mogući način. Svakako da je mojoj mirnoći i sigurnosti doprinela i dobra igra ekipe jer da bi golman bio na visini zadatka mora i ostatak tima i obrnuto. A mislim da smo mi u Novom Sadu disali kao jedan.

4.Prošle sezone a i ove golmani rade sa Nemanjom Jovšićem,tu je i Goran Pandurević koji viševradi sa igračima nego sa golmanima?

Ja sam sa Jovšićem sarađivao i u Teleoptiku i sada u prvom timu. Sa šefom Đukićem došao je i Pandurović. Sigurno da od obojice imamo šta da naučimo i da dobijemo mnogo korisnih saveta. Oni su tu da nas najviše bodre a i ako će neko da nas razume, razumeće nas njih dvojica.

5.Partizan sad trenutno ima tri izuzetno kvalitetna golmana,teško je izboriti se za mesto i među stativama a i na klupi?

Partizan uvek treba da ima kvalitetne golmane. Sada smo tu Kljaja, Neca,Djole i ja. Kao što sam već rekao, među nama vlada zdrava konkurencija, bodrimo se međusobno. A ko će na gol, a ko na klupu odlučuje šef a mi smo tu da mu se nametnemo svojim radom i zalaganjem.

6.U prethodnom našem razgovoru si rekao da jedva čekaš debi u Humskoj?

Sa Partizanom sam osvojio duplu krunu,ali moj san je da dam veći doprinos osvajanju neke nove duple krune. Da se ustalim na golu,da dobrim odbrana i mirnom mrežom vraćan za ukazano poverenje. A posle da karijeru nastavim u nekoj od inostranih liga.

7.U četvrtak bez grobara?

Dobro znamo šta nas očekuje u četvrtak. Neće nam biti ni malo lako,Videoton je odlična ekipa, predvođena Markom Nikolićem.To što igramo pred praznim tribinama samo nam je otežavajuća okolnost, ali znajući kakve navijače imamo ne sumnjam da će naći način da nam pruže podršku, koja nam je preko potrebna kako bi ostvarili zajednički cilj i obezbedili plasman u LIgu Evrope.

Marku se zahvaljujemo mnogo na odvojenom vremenu i želimo mu mnogo sreće u nastavku sezone i karijere