Samo Vermezović i Đukić boljeg starta od Stolice

Komandant Parnog valjka može da se pohvali daleko uspešnijom premijerom od Jokanovića, Stevanovića, Granta, Nikolića, Tomića i Miloševića

Partizan i Ilija Stolica posle ubedljivog trijumfa na superligaškoj premijeri protiv Javora u Ivanjici (4:0) prizivaju narodnu: ako se po jutru dan poznaje…

Efektni golovi tinejdžera – Mihajla Petkovića i Sameda Baždara, začinjeni egzekucijama starih vukova – Bibarsa Natha i Rikarda Gomeša (iz jedanaesterca) katapultirali su Parni valjak na čelo elite i ukrasili debi šefa struke, kadrog da u novoj formaciji i izmenjenog sastava u odnosu na prošlu sezonu zabode crno-beli barjak na vrh Golije.

Stolica se „trojkom” protiv Javora svrstao u red stručnjaka s mogućnošću da se pohvale da su prvenac u borbi za bodove u Srbiji obeležili slavljem: Miroslava Đukića i Aleksandra Stanojevića (po dva puta), Miodraga Ješića, Vladimira Vermezovića, Vuka Rašovića, Zorana Milinkovića, LJubinka Drulovića i Zorana Mirkovića.

Ishodom u debiju, na taj način, nadmašivši učinak na premijeri: Slaviše Jokanovića, Gorana Stevanovića, Avrama Granta, Marka Nikolića (dva puta), Ivana Tomića i Sava Miloševića!

Pride, popevši se na postolje, s „bronzanom medaljom” i iza Vladimira Vermezovića (BSK Borča 7:0) i Miroslava Đukića (Mačva 6:1), rezervisano za najubedljivije startne pobede na klupi srpskog velikana.

Ogroman vetar u leđa i podatak za ponos, međutim, kad se bude podvlačila crta… možda i bez uticaja.

Jednostavno, Miodrag Ješić, Miroslav Đukić (dva puta), Vladimir Vermezović, LJubinko Drulović, Zoran Mirković i Aleksandar Stanojević (u drugom mandatu) uprkos dobrom početku nisu se radovali titulama.

S druge strane, lovorom su se i posle početnog neuspeha okitili Slaviša Jokanović, Avram Grant i Marko Nikolić (jedanput).

Bilo je i onih, naravno, s medom i mlekom i posle briljantnih premijera: Aleksandar Stanojević (u prvom mandatu), Vuk Rašović i Zoran Milinković, to jest, onih bez čarobnog štapića da Parni valjak posle startnog kiksa prvog provezu kroz ciljnu ravninu, poput Gorana Stevanovića, Marka Nikolića (prvi put), Ivana Tomića i Sava Miloševića.

Dijametralnih scenarija mora da bude svestan i Ilija Stolica – opravdanog „bravo” za premijeru, uz stalno podsećanje – u Partizanu je jedino važan skor na spuštanju prvenstvene zavese.

Originalni članak: Sportski žurnal