Samjuels: Dolazim u zemlju koja voli košarku, Partizan je sjajna prilika

Čuo sam za slavne dane Partizana koji sada ima mlad tim, ali želi opet da se uspe na vrh, takođe znam koliko je vaša zemlja dala odličnih igrača, trenera – kaže novi centar crno-belih

Dugo su čelnici Partizana tražili adekvatno inostrano pojačanje na centarskoj poziciji, vagali između talentovanog (Antonio Kembel) i iskusnog igrača (Samardo Samjules) i odabrali da ekipu ojačaju nekadašnjim košarkašem Klivlenda, koji je najblistavije partije pružao u dresu milanskog Armanija.

Dugo je trajala i neizvesnost hoće li bivši centar Barselone potpisati ugovor s klubom iz Humske, od trenutka kada je se u javnosti pojavila informacija da crno-beli pregovaraju s njim.

– Ne, nije bilo nijednog momenta dileme, već sam jednostavno želeo da budem fer prema Makabiju iz Haife. Pozvali su me da idem s njima na turneju u SAD i odigram mečeve protiv NBA timova, pa nije bilo u redu da ih napustim usred toga. Čim sam završio poslednju utakmicu potpisao sam ugovor i eto me, spreman se za Beograd – rekao je za košarkaški portal “Basektball sphere”Samardo Samjuels.

Objasnio je iskusni centar s Jamajke i zbog čega se odlučio za Partizan, iako je, između ostalih, i Makabi iz Haife izrazio želju da ga angažuje.

Bilo je još nekih ponuda, ali želeo sam da dođem u tim iza koga je bogata tradicija, koji ima izlazak u Evropu, ali i zemlju koja voli košarku. A sve to poklopilo se sa ponudom Partizana. Pre nego što sam izabrao klub dobro sam se upoznao sa košarkom u Srbiji i tom regionu koja je kvalitetnija, zahtevnija. Dolazim u zemlju koja je vicešampion Evrope, olimpijski i svetski vicešampion. Čuo sam za slavne dane Partizana koji sada ima mlad tim, ali želi opet da se uspe na vrh, takođe znam koliko je vaša zemlja dala odličnih igrača, trenera. Meni je 28, u najboljim sam košarkaškim godinama. Mislim da je Partizan sjajna prilika, da mogu da pomognem mladim momcima. Naravno čeka nas veliki posao.

Navijači kluba iz Humske s nestrpljenjem očekuju debi novog košarkaša.

– Sezona je počela, tako da ćemo u hodu da se upoznajemo, ali dolazim spreman, što sam pokazao i tokom turneje u SAD. Ne brinite, biće sve u redu.

Samjuels je govorio i o vremenu provedenom u Milanu i Barseloni.

– Bilo je sjajno u Italiji, uzeli smo titulu, igrali kao tim. Uživao sam. U Barseloni je bilo drugačije, povredio sam se, posle sam morao da čekam na red da dobijem šansu, jer je bilo mnogo centara u ekipi. Ali, takav je život… Idemo dalje… Imao sam odličnu godinu u Kini, ali želeo sam nešto veliko, a mislim da je Partizan veliki, već samo objasnio zašto.

Izvor : Večernje novosti