Sale Ilić – Godine mu ništa ne mogu, još je veran svom Partizanu!

Sportske net pišu…

Za legendarnog kapitena Partizana danas je poseban dan – napunio je 41 godinu!

I dok mnogi njegovi vršnjaci već godinama uživaju u fudbalskoj penziji, Sale je kao vino, njegova kreativnost na terenu i dalje dolazi do izražaja, naravno sada već samo u posebnim prilikama, kada je neophodno da svojim znanjem i iskustvom pomogne ekipi u situacijama kada treba sačuvati vođstvo, izboriti preokret ili doneti pobedu.

Jedan takav primer imali smo i u 2018, između njegovog 40. i 41. rođendana. Sećate se, Sale je izazvao euforiju među navijačima Partizana onim golom protiv Čukaričkog u polufinalu Kupa, koji su crno-beli kasnije i osvojili.
I ne samo to, njegovi saveti mlađim saigračima već godinama su od velike koristi i stručnom štabu Partizana, bez obzira ko je na njegovom čelu. Sama njegova pojava u ekipi doprinosi većem samopouzdanju crno-belih na terenu.
”Igrači me uvažavaju i slušaju moje savete”, rekao je, između ostalog, Saša Ilić prošle godine prilikom potpisivanja ugovora.
Utisak je da ni 22 godine od Ilićevog debija, crno-beli nisu uspeli da pronađu njegovog pravog naslednika na terenu, pogotovo nekog ko bi poput njega najveći deo karijere posvetio Partizanu.

Saši Iliću se već praktično sve zna. Prvi seniorski nastup u dresu Partizana upisao je oktobra davne 1996. godine, protiv čačanskog Borca, kada je ušao na teren umesto Ivana Tomića, koji mu je doskora bio i trener.

Neki od aktuelnih prvotimaca Partizana tada nisu bili ni rođeni, a Sale je danas rekorder po broju nastupa u crno-belom dresu.

Takođe, kapiten Partizana svojim igrama na terenu, ali i gospodskim ponašanjem jednostavno oplemenjuje već godinama sumornu atmosferu u srpskom klupskom fudbalu. Njega cene bukvalno svi – i u njegovom klubu, ali i u redovima najvećih rivala. I zaslužio je to.

Srećan rođendan, Sale!