Sad je gotovo: Teofilus Solomon je novi napadač Partizana

Sad je gotovo: Teofilus Solomon je novi napadač Partizana!

Rukovodstva srpskog prvaka i Rijeke danas, malo iza podneva, razmenili su papire i ozvaničili selidbu 21-godišnjeg fudbalera u Humsku 1. Nigerijac je još juče doputovao u Beograd, prošao je lekarske preglede i obavezao se na saradnju, a sutra, u 12.30. biće promovisan u četvrtog novajliju crno-belih ovog leta.

Ugovorom koji su potpisali čelnici dva kluba, predviđeno je da Solomon do kraja sezone bude pozajmljen Partizanu, a ukoliko zadovolji kriterijume struke u junu 2018. Partizan će imati pravo da otkupi njegov ugovor na dodatne tri sezone.

Partizan ima pravo da prijavi Teofilisa Solomonaza dvomeč sa Videotonom, ali će sačekati koji dan, jer spisak UEFA može da bude dopunjen samo jednim novim imenom u odnosu na postojeći. A to jedno se čuva za Vladimira Stojkovića.

Ukoliko crno-beli postignu dogovor sa upravom Notingem Forestaa i Stojkovića vrate u Humsku 1 (takođe u vidu pozajmice) onda će čuvar mreže biti na raspolaganju Miroslavu Đukiću za dvomeč sa Mađarima, jer je procena da je on bitniji za utakmice od čijeg ishoda zavisi evropska jesen. Pregovori na relaciji Beograd – Engleska su u toku, postoji velika želja sve tri strane da se posao realizuje, ali se potvrda još čeka.

Pod uslovom da Stojković doće i sa njim na gol-crti Paritzan obezbedi plasman u grupnu fazu onda će Teofilus Solomon biti licenciran za Ligu Evrope. Ne bude li novog golmana, Nigerijac ekspresno ide među licencirane.