Rukometaši u poslednjoj sekundi do pobede nad Dinamom : DŽAMBO HEROJ CRNO-BELIH!

Rukometaši Partizana pobedili su pančevački Dinamo rezultatom 30:29 (15:17) u 11. kolu ARKUS lige. Uprkos tome što su obe ekipe već obezbedile mesto u plej-ofu, ovaj duel u potpunosti je opravdao epitet ,,derbi kola”.

Izjednačena borba, tokom koje nijedan tim nije imao više od gola prednosti, obeležila je uvodni deo prvog poluvremena. Počev od 15. minuta, Partizan pravi seriju od tri pogotka (10:8), ali su gosti uzvratili nizom od šest golova i došli do plus četiri (10:14). Uspeli su naši momci da prepolove zaostatak do isteka 30. minuta, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 15:17.

Crno-beli su na startu drugog dela igre zaigrali bolje u odbrani, dok su istovremeno značajno popravili sigurnost u napadu. To je rezultiralo novim vođstvom Partizana – 21:19, ali su gosti nedugo potom poravnali rezultat (21:21). Uzbudljiv i neizvestan finiš meča epilog je dobio u poslednjim sekundama, kada je Milić odbranio sedmerac Šotiću za konačnih 30:29.

Strahinja Milić (osam odbrana) je ujedno proglašen za igrača utakmice, dok se po broju postignutih golova istakao Aleksa Maksić – 11. U ekipi Dinama najefikasniji je bio Nenad Vučković sa osam pogodaka, dok je na golu sjajan bio Nikola Radovanović (deset odbrana).

Bio je ovo poslednji meč Partizana u 2020. godini, pa crno-beli na zimski raspust odlaze kao drugoplasirani tim na tabeli A grupe,sa skorom od devet pobeda i dva poraza.Ispred je samo novosadska Vojvodina, koja je jedina uspela da nadigra tim Nenada Maksića.

Zvanični sajt RK Partizan