Reprezentativac BIH na pragu Humske!

Fudbaler Ankaragučua Nihad Mujakić (26) ovog leta će, po svemu sudeći, zadužiti crno-beli dres.

Novi-stari trener Partizana, Aleksandar Stanojević, na dobrom je putu da dobije i drugo pojačanje u ovom prelaznom roku, posle napadača-povratnika Đorđa Jovanovića.

Jasno je da je odbrana bila najslabiji deo tima prošle sezone, a i na samoj promociji je trener pričao o tome da očekuje novajlije u poslednjoj liniji. Od starosedeoca su ostali kapiten Svetozar Marković, Aleksandar Filipović i mladi Bojan Kovačević, dok je Siniši Saničaninu istekao ugovor, a Natan de Medina nije u prvom planu i spreman je za odlazak.

S druge strane, reprezentativac Bosne i Hercegovine preseliće se u Beograd iz Turske, gde je prethodne dve sezone branio boje ekipe iz Ankare. Međutim, pošto je njegov tim ispao iz Prve lige, on ne želi da nastupa u drugoligaškom rangu, zbog čega je odlučio da prihvati poziv crno-belih. Dogovorio je lične uslove sa rukovodstvom “parnog valjka”, a ostalo je samo još klubovi da se usaglase oko obeštećenja, jer on ima važeći ugovor do 30. juna 2026.

Mujakić je visok 189 centimetara, levonog je i odlikuje ga odlična igra glavom. Ponikao je u Sarajevu, gde je prošao kompletnu omladinsku školu kluba sa “Koševa”. Već sa 19 godina preselio se u Belgiju, gde je bio član Kortrajka, a kratko je branio i boje splitskog Hajduka i Beverena.

Nihad Mujakić

Za žuto-crne iz Anadolije odigrao je 76 utakmica, dao jedan gol i upisao dve asistencije, dok je za nacionalni tim upisao četiri nastupa. Debitovao je dok je selektor BiH bio upravo legendarni napadač i bivši trener Partizana, Savo Milošević.

Podsetimo, prošlog leta je baš iz Ankaragučua u Humsku došao ofanzivni vezista Gajas Zahid i to se pokazalo kao odličan potez.

Originalni članak: Informer.rs